Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První etapu francouzského Dauphiné vyhrál Nor Boasson Hagen

Přestože závod Critérium du Dauphiné patří mezi ty, v nichž se hodně jezdí do kopce, a tak je dobrou přípravou pro jezdce mířící na Tour de France, první nedělní etapa skončila spurtem. Radoval se Nor Edvald Boasson Hagen z týmu Dimension Data. Čeští jezdci v barvách belgického Deceuninck-Quick Step pracovali pro druhého Philippa Gilberta, a tak si z čelní skupiny vystoupili.

Boasson Hagen vítězí v první etapě Critérium du Dauphiné
zdroj: ČTk/ Imago Sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

Cyklisté startovali do 142 kilometry dlouhé etapy s nejvyšším bodem na Puy Mary ve výšce 1589 metrů za zakaboněného počasí, a tak je po celou trasu svlažovaly lehké přeháňky. Z vedoucí skupiny, jež si udržovala náskok kolem dvou minut, nastoupil Boasson Hagenův týmový kolega Julien Vermote, jeho náskok ale ostrým tempem likvidoval Zdeněk Štybar, který dohnal uprchlíky a připravil půdu pro svého týmového lídra.

Na jeho práci pak navázal v posledním kilometru hvězdný Francouz Julian Alaphilippe, ale ani to ve spurtu na Boasson Hagena nestačilo. Norský klasikář, kterého letos jeho tým zatím využíval velmi často, si připsal letos druhé vítězství.

Do závodu kromě Štybara, který dojel na 98. pozici, nastoupil i navrátilec po těžkém úrazu Petr Vakoč. Český jezdec stále nabírá formu, dnes v úvodu opět pracoval pro svůj tým a cílem projel v poklidu na 122. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Nor Boasson Hagen zvítězil v první etapě Critéria du Dauphiné

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 1. etapa (142 km):

1. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data) 3:24:33, 2. Gilbert (Belg./Deceuninck-Quick Step), 3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 4. Politt (Něm./Kaťuša-Alpecin), 5. Mühlberger (Rak./BORA-hansgrohe), 6. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida) všichni stejný čas, ...98. Vakoč -3:50, 122. Štybar (oba ČR/Deceuninck-Quick step) -10:46.

Průběžné pořadí: 1. Boasson Hagen 3:24:23, 2. Gilbert -4, 3. Van Aert -6, 4. Politt, 5. Mühlberger, 6. Colbrelli všichni -10, ...98. Vakoč -4:00, 122. Štybar -10:56.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články