Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Polmanovi zkomplikoval závod NorthCape - Tarifa pád, přesto zůstal v čele

Vytrvalostnímu cyklistovi Danielu Polmanovi zkomplikoval skvěle rozjetý závod NorthCape - Tarifa pád, po němž musel vyhledat lékařské ošetření. Dvaačtyřicetiletý novopacký rodák, jenž se specializuje na extrémní ultramaratonské podniky, přesto zůstal s náskokem v čele závodu na 7400 kilometrů, který odstartoval už 20. června.

Daniel Polman
zdroj: ČT4

"V sobotu zhruba 1300 kilometrů před cílem jsem měl ošklivý pád. Ve stínu jsem si v zatáčce nevšiml naplaveného písku a v docela velké rychlosti jsem šel k zemi. Zrovna jsem se držel za časovkářské nástavce, tak jsem neměl šanci s tím něco udělat. Dopadlo to totálně sedřenou dlaní a rozpáraným bokem," uvedl Polman.

Ve španělské Lleidě vyhledal ambulanci, kde mu rány ošetřili. "Problém je ten bok, který nejde zašít. Dostal jsem s sebou speciální náplasti a také antibiotika, kdyby se to zanítilo," dodal Polman.

Navíc poškodil kolo. "Bohužel při cestě z nemocnice mi zůstal v ruce oblouk levého řídítka. To - na rozdíl od mých kostí - prasklo. Na hotelu jsem zlomenou část utrhl a brzdovou páku namontoval na pahýl zbytku řídítka. Je to boj. Kolo je dobité stejně jako já. Obrovská fanouškovská podpora mě ale nabíjí a věřím, že i díky ní dorazím až do cíle v Tarifě," uvedl Polman.

Trať závodu vede ze severu Norska napříč Evropou až na jih Španělska přes 15 zemí včetně Česka. Letos se jede potřetí. Účastníci ho absolvují bez podpory a musí zdolat převýšení 80 tisíc metrů. Polman je jeho prvním českým účastníkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články