Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kulhavý si vyjel na domácí půdě bronz z ME v maratonu na horských kolech

Další cenný kov v kariéře do sbírky pro Jaroslava Kulhavého. Vybojoval bronz na mistrovství Evropy v maratonu na horských kolech v Jablonném v Podještědí na trati dlouhé 100 kilometrů. Titul získal Ital Fabian Rabensteiner, pod stupni vítězů se umístili další Češi, čtvrtý Petruš a pátý Vakoč. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý vybojoval bronz z ME v maratonu na horských kolech

Na Rabensteinera zlatý a stříbrný olympijský medailista v cross country Kulhavý ztratil na stokilometrové trati dvě minuty a 20 sekund. Druhý skončil Polák Krzystrof Lukasik, jenž zaostal za vítězem o půl minuty.

Sedmatřicetiletý Kulhavý přidal ve své poslední profesionální sezoně další úspěch do sbírky. Na konci května ovládl domácí šampionát v maratonu před favorizovaným Martinem Stoškem, jenž o mistrovství Evropy přišel kvůli zlomenině lopatky, kterou utrpěl nedávno při závodu Světové maratonské série v Polsku. Stošek měl dnes obhajovat bronz.

Kulhavý získal během kariéry všechny významné tituly v cross country i v maratonu, v němž byl mistrem světa i Evropy.

Závod žen na 90 kilometrů na Malevil Cupu vyhrála Španělka Natalia Fischerová téměř o pět minut před Švýcarkou Janinou Wüstovou. Nejlepší Češkou v evropském šampionátu byla Karla Štěpánová na osmém místě.

Mistrovství Evropy v maratonu na horských kolech v Jablonném v Podještědí (Liberecko):

Muži (100 km): 1. Rabensteiner (It.) 3:53:30, 2. Lukasik (Pol.) -29, 3. Kulhavý -2:19, 4. Petruš -4:53, 5. Vakoč -5:02, 9. Rauchfuss (všichni ČR) -9:23.

Ženy (90 km): 1. Fischerová (Šp.) 4:09:07, 2. Wüstová (Švýc.) -4:59, 3. Perettiová (It.) -7:44, ...8. Štěpánová -15:46, 12. Karásková Erbenová -22:51, 14. Kalašová (všechny ČR) -26:38.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články