Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Nesvadba došel do čtvrtfinále, Bogar s Veselou vypadli o kolo dříve

Sankt Wendel – Mistrovství Evropy začalo v německém Sankt Wendelu sprinterskými závody. V nich si z českých účastníků vedl nejlépe Jan Nesvadba, který se prokousal až do čtvrtfinále a zastínil tak třeba šestého muže z Nového Města n. Moravě Kryštofa Bogara. Ten stejně jako Lucie Veselá vypadl v osmifinále. Závody budou v Německu postupně pokračovat celý víkend.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze sprintu horských kol na ME v Sankt Wendelu

Jan Nesvadba v kvalifikaci zajel patnáctý nejlepší čas, poté se mu podařilo přejít i přes svého osmifinálového soupeře. Ve čtvrtfinále se však už silnějším ukázal být Švýcar Wildhaber. "Přede mnou jeden Švýcar roznýtoval řetěz a vlítnul do mě, takže jsem neměl moc šancí se přes něho dostat. Udělala se tam pětimetrová díra, kterou jsem už nebyl schopný do cíle dotáhnout," zhodnotil Nesvadba.

Lucie Veselá i Kryštof Bogar vypadli o kolo dříve v osmifinále. Mezi ženami se posléze radovala Švýcarka Kathrin Stirnemannová, v mužské kategorii obhájil loňský titul vedoucí muž světového poháru Rakušan Daniel Federspiel. Program mistrovství pokračuje štafetami. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články