Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bogar v Novém Městě dosprintoval jako šestý

Nové Město na Moravě – Šesté místo obsadil v Novém Městě ve sprinterském závodě Kryštof Bogar, který vyhrál čtvrtfinálovou rozjížďku a byl na dobré cestě i v semifinále – avšak došly mu síly v druhé polovině trati. Mezi muži vyhrál v deštivém počasí Miha Halzer. V ženské kategorii skončily Kateřina Nash i Tereza Huříková v osmifinále, zvítězila Švédka Alexandra Engenová.

V ženské kategorii si v kvalifikaci nejlépe vedla Kateřina Nash, která se k závodění vrací po pauze (a vlastně již ukončení kariéry) právě v Novém Městě. Ve sprinterské kvalifikaci skončila osmá, Irena Berková pak dojela jako devatenáctá, Tereza Huříková o tři příčky za ní na dvaadvacáté pozici. Poté však přišlo osmifinále a v něm konec všech českých reprezentantek: Nash skončila ve čtyřčlenné rozjížďce na třetím místě za dvojicí Kanaďanek, vypadly i Berková s Huříkovou. Žádná z českých žen tak do čtvrtfinále neprošla.

Mezi muži exceloval Kryštof Bogar, který se v kvalifikaci dostal mezi nejlepší pátým časem, poté se probil přes své soupeře v osmifinále a úspěch měl taktéž ve čtvrtfinále – tam po drobném kontaktu loktem šli k zemi všichni tři Bogarovi soupeři a český biker tak postoupil i do semifinále.

  • "Všichni jsme se cpali do zúžení před malinkým sjezdem. Nevešli jsme se tam. Otočil jsem se. Když jsem viděl, že jediný jedu na kole, tak jsem za to vzal a dojel do cíle. Je to souboj každým okamžikem. Kdo zaváhá, nevyhrává," uvedl Bogar.

V něm famózně odstartoval a po půl kola vedl s odstupem před soupeři. Druhá část okruhu už však nebyla tak ideální, Bogarovi viditelně docházely síly a na závěrečné rovince se přes něj přehnali všichni soupeři. Devatenáctiletý biker nicméně postoupil do malého finále, ve kterém zkusil stejnou taktiku jako v minulé rozjížďce – dát do toho vše v první polovině a doufat, že náskok bude stačit. Nakonec Bogara předtihl jen jeho týmový kolega Marek Konwa a mladý sprinter skončil celkově na výtečném šestém místě. Z vítězství se nakonec radoval zkušený Miha Halzer, který ovládl i kvalifikaci.

Kateřina Nash po závodě přiznala, že sprinty nejsou její prioritou. "Při pohledu do startovky je spousta soupeřek mladší. My jsme vytrvalostní sport. Chtěla jsem si zazávodit, nasát atmosféru. Byl to dobrý trénink na neděli," poznamenala Nash. Ze své premiéry ve sprintu byla nadšená Tereza Huříková, která obsadila 26. místo. "Je to strašně intenzivní závod. Tím je to i zábavné. Stihne se toho spoustu odehrát. Jen mě mrzí, že jsem nepostoupila. Ve sprintu do cíle mi už nezbývaly síly," zhodnotila Huříková svou premiéru.

Závod Světového poháru horských kol ve sprintu v Novém Městě na Moravě:

Muži: 1. Halzer (Slovin.), 2. Federspiel (Rak.), 3. Van Der Ploeg (Austr.). 4. Mels (Bel.), 5. Konwa (Pol.), 6. Bogar,... 25. Seller, 28. Tvrdík.

Průběžné pořadí SP ve sprintu (po 2 závodech): 1. Federspiel 80, 2. Gaze (Nový Zél.) 64, 3. Halzer 60, 10. Bogar 18.

Ženy: 1. Engenová (Švéd.), 2. Srirnemannová (Švýc.), 3. Böová Jacobsenová (Nor.), 4. Mullensová (Austr.), 5. Rissvedsová (Švéd.), 6. Seitzová (Švýc.),... 17. Nash, 19. Berková, 26. Huříková, 27. Šulcová.

Průběžné pořadí SP ve sprintu (po 2 závodech): 1. Engenová 120, 2. Stirnemannová 65, 3. Rissvedsová 60.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články