Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Návrat po dni volna vyšel nejlépe Vivianimu, který ve spurtu zdolal Sagana

Návrat zpátky do sedel po dni volna vyšel na Vueltě nejlépe Eliu Vivianimu. Italský závodník opanoval ve spurtu desátou etapu a slaví druhý letošní triumf. Potřetí v tomto ročníku španělské Grand Tour skončil na stříbrném stupni trojnásobný mistr světa Peter Sagan, na triumf z letošní Vuelty slovenský favorit stále čeká.

Elia Viviani se raduje z vítězství v etapě na Vueltě
zdroj: ČTK/BELGA/ autor: YUZURU SUNADA

Červený dres uhájil Simon Yates. Britský cyklista se do čela průběžné klasifikace dostal v neděli a jeho náskok stále činí jedinou sekundu. Etapa dlouhá 177 km ze Salamancy do Fermoselle žádné změny v čele pořadí nepřinesla.

Vivianimu opět výborně rozjeli hromadný finiš kolegové: krajan Fabio Sabatini a Dán Michael Mörköv. Proti sehrané sestavě Quick-Stepu byl Sagan bezmocný. "Je to moje už sedmnácté letošní vítězství a především díky tomu, jak jezdí můj tým. Je to úžasné," řekl devětadvacetiletý Viviani, jenž na Vueltě vyhrál před týdnem i 3. etapu a letos čtyřikrát triumfoval i na Giru d'Italia.

Yates, lídr týmu Mitchelton-Scott, dojel bezpečně v hlavním pelotonu a nadále drží nejtěsnější náskok před domácím veteránem Alejandrem Valverdem. Jediný český účastník Jan Hirt z Astany dorazil ve skupině se ztrátou 22 sekund na 143. místě. Celkově uzavírá první stovku s mankem hodiny a téměř tří minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Viviani vyhrál ve spurtu 10. etapu Vuelty, dál těsně vede Yates

Cyklistický etapový závod Vuelta - 10. etapa (Salamanca - Fermoselle, 177 km):

1. Viviani (It./Quick-Step) 4:08:08, 2. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 3. Nizzolo (It./Trek-Segafredo), 4. Soto (Kol./Caja Rural), 5. Sarreau (Fr./Groupama-FDJ), 6. Van Poppel (Niz./LottoNL-Jumbo), 7. García (Šp./Bahrajn-Merida), 8. Aberasturi (Šp./Euskadi-Murias), 9. Consonni (It./SAE Team Emirates), 10. Trentin (It./Mitchelton-Scott) všichni stejný čas, ...143. Hirt (ČR/Astana) -22.

Průběžné pořadí: 1. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) 41:03:00, 2. Valverde (Šp./Movistar) -1, 3. Quintana (Kol./Movistar) -14, 4. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -16, 5. I. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida) -17, 6. Gallopin (Fr./AG2R La Mondiale) -24, 7. López (Kol./Astana) -27, 8. Urán (Kol./EF Drapac) -32, 9. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -43, 10. Bennett -47, ...100. Hirt -1:02:42.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články