Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nachlazený Cink zvažoval, že nepojede. Nevím, kde se ve mně vzaly síly, hodnotil páté místo

Heroický výkon předvedl v závěru cross country na mistrovství světa horských kol Ondřej Cink. V rakouském lyžařském středisku Leogang se od středečního závodu štafet, který se jel v pouhých osmi stupních mezi provazy deště, potýkal s nachlazením. Dokonce zvažoval možnost, že do hlavního závodu nenastoupí. Po jeho skončení si mohl gratulovat, že se rozhodl jinak.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Devětadvacetiletý Cink se dokázal přes nepovedený start postupně prodrat dopředu. S blížícím se závěrem závodu to vypadalo, že si stejně jako loni v Kanadě dojede pro šestou příčku.

Defekt zadního kola, který měl v závěru Francouz Maxime Marotte, přinesl ale ještě dramatickou záplatku s úspěšným rozuzlením pro českého bikera.

"Vůbec ani nevím, kde se ve mně ještě vzaly síly na takový spurt. Jsem už tři dny od té štafety hrozně nachlazený. Ráno jsem mluvil s trenérem a vůbec jsme nevěděli, zda budu nastupovat do závodu," připustil Cink, který potvrdil roli současné české jedničky.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink dojel na MS bikerů pátý, Čábelická byla jedenáctá

"Nevím, co se stalo a kde se to ve mně vzalo, ale vůbec tomu nemůžu věřit, že jsem dojel do pětky. Ještě navíc na takhle rozklouzané bahnité trati... Nechápu to. Ale jsem samozřejmě hrozně moc spokojený, nic takového jsem nečekal," prohlásil spokojený Cink.

Jak by vše dopadlo, kdyby do skládačky celého závodu zapadl v jeho podání i dobrý start? "Bohužel jsem si mohl vybrat pozici na startu jako poslední a byl jsem na té levé straně. Právě tam vlevo bylo dost bahno a celé se to zavíralo do té levotočivé zatáčky. Byl jsem tam trošku zavřený, měl jsem tam naskládaný těžký převod a vůbec jsem to nemohl rozjet. Zprava tam šlo navíc hrozně moc lidí," popsal Cink.

"Škoda toho startu... Možná by z toho tam pak byl velký boj o medaili. Ale to mi teď fakt vůbec nevadí. Jsem opravdu hodně nachlazený, takže s pátým místem maximální spokojenost," ujistil Cink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články