Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Sarrou potvrdil francouzskou dominanci v Leogangu. Cink po stíhací jízdě dojel pátý

V Leogangu to dobře zná a opět si tam dojel pro dobrý výsledek do kariérního CV. Ondřej Cink na mistrovství světa horských kol obsadil pátou příčku poté, co doháněl ztrátu z úvodu závodu. Na rakouské trati vybojoval také v roce 2012 dříve titul mistra světa v kategorii do 23 let. Nedařilo se obhájci titulu Švýcarovi Nino Schurterovi, naopak zlato slaví Jordan Sarrou, který navázal na kolegyni Pauline Ferrandovou-Prévotovou.

Loni šestému Cinkovi se sice vůbec nepovedl start, kde se před něho dostal i Vastl, ale náročná trať i její profil mu seděly a posouval se postupně dopředu. V samém závěru mu nahrála i smůla soupeře, když Francouz Maxime Marotte měl defekt zadního kola a Cink ho dokázal přespurtovat. Od medaile zůstal vzdálený 42 sekund.

"Vůbec ani nevím, kde se ve mně ještě vzaly síly na spurt. Jsem už tři dny od té štafety hrozně nachlazený. Ráno jsem mluvil s trenérem a vůbec jsme nevěděli, zda budu nastupovat do závodu, takže maximální spokojenost," popsal Cink.

Sedmadvacetiletý Sarrou, který ve středu získal již čtvrté zlato ve štafetě, si vybudoval během závodu více než minutový náskok a dojezd si mohl naplno vychutnat. Osminásobný světový šampion Schurter se musel spokojit s devátým místem. Druhý byl další Švýcar Mathias Flückiger, třetí skončil Francouz Titouan Carod. 

Jan Vastl obsadil 21. příčku. "Sice mi utekla dvacítka, ale jsem strašně spokojený. Svěťáky v Novém Městě mi nevyšly dle představ, teď jsem si spravil chuť. Povedl se mi start, který byl hodně důležitý, protože jinak se to hodně natahovalo. A když jsem tam měl v prvních kolech před sebou Schurtera, tak to byla alespoň dobrá motivace," pochvaloval si Vastl.

MS horských kol v Leogangu (Rakousko) - cross country:

Muži elite (22,5 km): 1. Sarrou (Fr.) 1:25:37, 2. M. Flückiger (Švýc.) -45, 3. Carod (Fr.) -55, 4. Braidot (It.) -1:23, 5. Cink (ČR), 6. Marotte (Fr.) oba -1:37, 7. Colombo (Švýc.) -2:12, 8. Colledani (It.) -2:29, 9. Schurter (Švýc.) -2:33, 10. Avancini (Braz.) -2:49, ...21. Vastl -4:19, 42. Škarnitzl -8:04, 55. Kobes (všichni ČR) -10:29.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články