Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Trať na cross-country bude těžká, ani do kopce to nejede, stěžuje si Cink. Schurter pro něj není na blátě favoritem

Kvůli pandemii koronaviru si bikeři v mezinárodní konkurenci příliš nezazávodili. První větší zkouška přišla minulý týden v Novém Městě na Moravě, kde se jely hned dva závody Světového poháru. Ondřej Cink v prvním závodě cross-country skončil devátý, druhým pokusem si výsledkovou bilanci pohoršil a dojel na 18. místě. Na světový šampionát do Rakouska česká jednička odcestovala s výrazně vyššími ambicemi. Přímý přenos závodu elitních kategorií žen a mužů sledujte v sobotu od 12:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Cink se do Leogangu těšil, náladu mu ale trochu pokazilo počasí. "Po prvním tréninku se mi to moc líbilo, je to technická a náročná trať, což mi vyhovuje. Bohužel pak přišel déšť a ten trať dost poničil, takže nevím, co od toho mám očekávat," uvedl Cink.

Původní profil tratě byl stavěný spíš pro vrchaře, teď je ale okruh rozblácený a sjezdy velmi náročné a nebezpečné. "Trať se dost změnila. Jednak sjezdy jsou mnohem těžší a do kopce to také nejede tak, jak bych si představoval, podkluzuje to. V sobotu má navíc znovu pršet," připomněl Cink nepříznivou předpověď počasí.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink: Trať pro cross-country bohužel zničil déšť. Nevím, co od závodu čekat

Bikeři mají aktuálně hodně nahuštěný program. Už příští týden se uskuteční mistrovství Evropy ve Švýcarsku a následovat by vzápětí měl i světový šampionát v maratonu v Turecku. "Domluvil jsem se s trenérem Viktorem Zapletalem, že do Turecka už nepojedu. Ten program je hodně náročný, takže přenechám své místo někomu, kdo měl možnost se na to připravovat. Myslím, že máme dost dobrých maratonců," připustil Cink.

Se současnou formou je Cink vcelku spokojený. "Samozřejmě to není takové jako třeba loni v létě. Ale je to logické. Žádné pořádné závody nebyly, kvalitní horská příprava také ne. Takže výkony v Novém Městě vnímám spíš pozitivně," řekl Cink.

Favorita sobotního závodu si netroufá odhadovat. "Normálně bych řekl Nino Schurtera, ale podle mě to tak nebude. Ta trať je opravdu těžká a asi mu nebude vyhovovat. Takže bych si vsadil spíš třeba na Gerharda Kerschbaumera," uzavřel Cink.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články