Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Na Světovém poháru dráhařů pojede pět českých cyklistů

Londýn - Pět českých reprezentantů se představí na olympijském velodromu v Londýně při druhém dílu Světového poháru v dráhové cyklistice. Olympijská kvalifikace pro start v Riu 2016 startuje dnes a potrvá do neděle. O body budou usilovat sprinteři Pavel Kelemen, Adam Ptáčník a Tomáš Bábek, který se zúčastní i keirinu. Na start omnia se postaví Roman Fürst a Lucie Záleská. Přímý přenos z poháru vysílá exkluzivně náš web v neděli od 16:45.

Pavel Kelemen (vpravo)
zdroj: ISIFA

Před měsícem v Guadalajaře nezasáhli cyklisté kvůli absenci nemocných Bábka a Robina Wagnera do týmového sprintu. "V pořadí národů jsme kvůli tomu klesli z patnáctého až na jednadvacáté místo. Naším hlavním cílem v Londýně bude vylepšit naši pozici, abychom si uchovali naději na olympijské hry," řekl šéftrenér dráhařů Svatopluk Buchta.

Hodně nadějí vkládá do keirinu, v němž patří České republice 15. místo. "Bábek je momentálně ve výborné formě. Potvrdil ji před dvěma týdny v Manchesteru, kde vyhrál semifinále kerinu a odvedl solidní výkon i ve sprintu," uvedl Buchta.

Nejlepší žebříčkové postavení mají sprinteři, kteří jsou v průběžném pořadí šestí. "Kelemen s Ptáčníkem teď ale budou mít v nesmírně kvalitní konkurenci hodně těžkou roli. Aby udrželi současné pořadí, budou se muset vydat ze všech sil," konstatoval Buchta.

Hlavními hvězdami sprintu budou v Londýně domácí olympijský vítěz Jason Kenny a stříbrný medailista z Londýna Francouz Grégory Baugé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články