Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Kelemen s Ptáčníkem zazářili ve sprintu, v omniu se Čechům nedařilo

Guadalajara (Mexiko) – Důležité body v nominačním boji o postup na olympijské hry 2016 si i připsal Pavel Kelemen. Český jezdec obsadil ve sprintu úvodního závodu světového poháru osmé místo a ještě tak vylepšil své desáté místo z keirinu.

Je nám líto, video expirovalo.
SP 2014/2015 Mexiko

Další český sprinter Adam Ptáčník byl v prvním kole vyřazovací části diskvalifikován a skončil dvaadvacátý. "Výsledek obou sprinterů je nad očekávání dobrý. Dohnali jsme bodovou ztrátu po nedávném mistrovství Evropy. Nepamatuji si, kdy naposledy ve Světovém poháru dva čeští cyklisté postoupili z kvalifikace do hlavní soutěže," řekl šéftrenér dráhařů Svatopluk Buchta.

Kelemen přitom nastoupil do nedělního sprintu po bolestivém pádu v sobotním keirinu. "Měl odřená záda, v sedacích partiích mu lékaři museli vytáhnout několik třísek a ještě si narazil koleno o řídítka. Přesto ještě v další jízdě (keirinu) vybojoval desáté místo," poznamenal Buchta.

Ptáčník v rozjížďce sprintu na pásce porazil loňského mistra světa Stefana Böttichera. Ve spurtu ale český dráhař dvakrát vyjel z vymezeného území a rozhodčí vyhlásili vítězem jeho německého protivníka.

V Omniu nastalo vyklízení pozic

Menší radost měl Buchta z výsledků stíhačů v omniu. František Sisr skončil na 18. místě a Lucie Záleská byla devatenáctá. "V omniu jsme zaznamenali výkonnostní propad. Situace je o to komplikovanější, že si ve druhé etapě silničního závodu v Číně zlomil další jezdec do omnia Ondřej Rybín po pádu klíční kost. Zimní sezona je pro něj ztracena a všechny zbývající závody musí odjet Sisr," dodal Buchta.

Druhý díl Světového poháru je na programu od 5. do 7. prosince v Londýně. Závody SP jsou zároveň kvalifikací na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro. 

Výsledky Světového poháru v dráhové cyklistice v Guadalajaře

Muži:
Sprint - finále: Glaetzer (Austr.) - Kenny (Brit.) 2:0, o 3. místo: Puerta (Kol.) - Webster (N. Zél.) 2:0, ...8. Kelemen, 22. Ptáčník (oba ČR).
Omnium: 1. Liss (Něm.) 192, 2. O'Shea (Austr.) 186, 3. Lea (USA) 179, ...18. Sisr (ČR) 69

Ženy:
Keirin: 1. Kuo Šuang, 2. Čung Tchien-š' (obě Čína), 3. Mearesová (Austr.).
Omnium: 1. D'Hooreová (Belg.) 193, 2. Mejiasová (Kuba) 183, 3. Wojtyrová (Pol.) 166, ...19. Záleská (ČR) 57

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články