Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Na Pražských schodech byl nejrychlejší Jan Škarnitzl, porazil i Kulhavého

Praha - Exhibiční závod Pražské schody se jel na Hradčanech již po dvacáté, a to zřejmě v tom vůbec nejsilnějším obsazení. V mezinárodní konkurenci, v níž nechyběli ani mistři světa a olympijští vítězové, se nakonec z prvenství radoval Jan Škarnitzl. Další český cyklista Jaroslav Kulhavý skončil na konci první desítky. Záznam exhibičního závodu sledujte v sobotu 1.6. od 20:55 na ČT sport.

Jan Škarnitzl na Pražských schodech
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zatímco Škarnitzl se radoval na Malé Straně z premiérového vítězství, až mezi sedmým a 11. místem dojelo hvězdné trio olympijských vítězů. Nejlépe z nich si vedl Julien Absalon z Francie, devátý se ztrátou více než dvou minut dojel Jaroslav Kulhavý a těsně za desítkou pak další Francouz Miguel Martinez.

Jan Škarnitzl:

"Jsem strašně rád, že se mi podařilo vyhrát. Trošku mě jen mrzí, že jsem nedokázal využít formu teď v neděli na Světovém poháru v Novém Městě, kde jsem se trošičku trápil. Dvacáté místo nebylo úplným zklamáním, ale čekal jsem víc. Dnes se mi jelo dobře."

Pro Kulhavého byl závod především testem po bolestivém pádu při SP v Novém Městě na Moravě. "Bylo nejlepší to zkusit takhle. Koleno naštěstí vydrželo, při tréninku bych se nedonutil k takové intenzitě," připustil. Právě z toho pohledu byl maximálně spokojený. "Snad nebude třeba nic omezovat v tréninku a budu se moc chystat na druhou část sezony," věřil šampion londýnských her.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklisté jeli Pražské schody

O umístění mu tentokrát proto nešlo. "Byli jsme po svěťáku, půlka lidí to vzala jako trénink, půlka závodila, je to podobné každý rok. Když člověk nejede o vítězství a necítí se úplně super, jede ten druhý závod s ostatními," vysvětlil Kulhavý. Atmosféru závodu, který absolvoval pokaždé od roku 2001 a před třemi lety vyhrál, si ale užíval.

Ještě hůře dopadl obhájce prvenství Španěl José Antonio Hermida, který závod vzdal. Škarnitzl si vedle vítězství odnesl stejně jako loni i diamantovou prémii v podobě malého kola v ceně 50 tisíc korun za vítězství v jednom z okruhů krátce po polovině závodu, o niž svedl urputný souboj s Hynkem.

Pražské schody, exhibiční závod na horských kolech:

1. Škarnitzl (Sram Rubena Trek) 1:03:29, 2. Van Houts (Niz.) -4, 3. Hynek (Elettroveneta-Corratec) -23, 4. Boudný (Česká spořitelna - Specialized) -49, 5. Giger (Švýc.) -54, 6. Casagrande (It.) -1:31.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články