Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Mistryní v časovce je Korvasová. Obhájkyně Nosková nedojela

Nikola Nosková neobhájila svůj triumf z časovky na republikovém šampionátu. Obhájkyně vítězství brzy po startu upadla a závod nedojela. Svůj první titul v Karlových Varech slaví Tereza Korvasová. Svůj závod ještě mají na programu muži kategorie elite.

Tereza Korvasová
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Druhá dojela zkušená Jarmila Machačová, třetí příčkou potvrdila nadvládu Dukly Praha Melissa van Neck. Brzy dvaadvacetiletá Korvasová zvládla dvacetikilometrový okruh z karlovarského Divadelního náměstí, kde trasa souboje s chronometrem také končila, za 35 minut a 18 sekund. Dvaatřicetiletá Machačová na ni ztratila 46 sekund.

"Ty pocity jsou skvělé, mám samozřejmě obrovskou radost, že jsem vyhrála, protože je to pro mě v podstatě teprve druhá sezona v cyklistice a první titul od přechodu z atletiky, takže je to pro mě samozřejmě velmi cenné vítězství," řekla Korvasová.

Svému triumfu jako kdyby se stále tak trošku zdráhala uvěřit. "Slyšela jsem o tom náskoku až od trenéra a musím říct, že mě to i samotnou docela překvapilo," připustila Korvasová. "Jsem strašně ráda za to, jak to dopadlo, i proto, že na té bedně jsem stála s dvěma svými nejlepšími kamarádkami, což je naprosto skvělé," dodala.

Hodně smutná byla obhájkyně Nosková, která se loni radovala z double z časovky i silničního závodu. Tentokrát absolvovala pouhých 300 metrů do první levotočivé zatáčky. "Zlomila jsem přední kolo, karbonový výplet je totálně prasklý - a závod pro mě skončil. Jsem sice dost potlučená, mám naražená ramena, ale naštěstí to nevypadá na nic zlomeného, normálně s tím hýbu. Teď to chladím ledem, aby se to zklidnilo, a věřím, že v sobotním silničním závodě nebudu chybět," uvedla Nosková.

Závod příliš nevyšel ani další z favoritek Anežce Drahotové. Závodnice, která kolo kombinuje s atletikou, skončila s takřka tříminutovým mankem na vítězku až šestá.

Mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice - časovka v Karlových Varech:

Ženy (20 km): 1. Korvasová 35:18, 2. Machačová (obě Dukla Praha) -46, 3. Jaseková (SR) -54, 4. Van Neck -1:09, 5. Bajgerová (obě Dukla Praha) -1:21, 6. Hanesová (SR) -2:41.

Juniorky (20 km): 1. Hájková (SKP Duha Lanškroun) 35:57, 2. Sásková (ČS Specialized junior MTB team) -1:17, 3. Jandová (TJ Favorit Brno) -2:02.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články