Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

KVÍZ: Jak dobře znáte cyklistiku a Tour de France?

Vyznáte se ve světě cyklistiky a Tour de France? Přesvědčte se v našem kvízu. Správné odpovědi najdete na konci článku.

Ali Neffati
zdroj: Africa Global Radio

1. Ali Neffati byl

a) držitel červené lucerny za rok 1913
b) pomocník Henriho Desgrange
c) první Afričan na Tour de France
d) vítěz tří etap v ročníku 1913

2. Charles Pélissier byl

a) čtyřnásobný šampion Francie v cyklokrosu
b) nejstarší ze známé bratrské trojice
c) vítěz osmi etap v ročníku 1930
d) zastřelen svou milenkou, a to zbraní, kterou spáchala sebevraždu jeho vlastní žena

3. Alex Virot byl

a) nástupce Henriho Desgrange
b) rozhlasový zpravodaj z Tour de France
c) šéf týmu Alcyon
d) vítěz ročníku 1929

4. Apo Lazarides byl

a) cyklista, který si nechal amputovat prst na noze na příkaz svého lídra
b) mecenáš Tour ve 30. letech
c) notoricky neúspěšný cyklista, který Tour nikdy nedokončil
d) pseudonym cyklistky Alfonsiny Stradaové

5. Giovanni Gerbi byl

a) cyklista s přezdívkou Rudý ďábel
b) první italský vítěz Giro d’Italia
c) šéf týmu Gina Bartaliho
d) zakladatel značky Bianchi

Kolo, které patřilo Giovanni Gerbimu
zdroj: Lot-Art

6. Pierre Giffard byl

a) autor nápadu reklamní karavany
b) pokladník Tour de France
c) ředitel listu Le Vélo
d) zpravodaj listu L’Auto z Tour de France

7. Paul Duboc byl

a) novinář ostře kritizující Tour de France
b) populární zpěvák doprovázející závod
c) první jezdec na vrcholu Col du Tourmalet
d) závodník, který vypil otrávený bidon během ročníku 1911

8. Pierre Dumas byl

a) doktor starající se o cyklisty na Tour de France
b) kronikář závodu
c) hrdina fiktivních příběhů z knihy Géants de la Route
d) vítěz ročníku 1953

9. Jean Bobet byl

a) první cyklista s pozitivním dopingovým nálezem
b) ředitel Mezinárodní cyklistické unie (UCI)
c) trojnásobný vítěz Tour de France
d) závodník a posléze úspěšný novinář

10. Marianne Martinová byla

a) autorka slavného dresu stáje Peugeot
b) jediná žena, která kdy jela mužskou Tour de France
c) první ředitelka mužského týmu na Tour
d) vítězka prvního ročníku Tour de France féminin

Správné odpovědi:

1C 2D 3B 4A 5A 6C 7D 8A 9D 10D

Hlavní zprávy

Nejčtenější články