Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

KVÍZ: Jak dobře znáte cyklistiku a Tour de France?

Vyznáte se ve světě cyklistiky a Tour de France? Přesvědčte se v našem kvízu. Správné odpovědi najdete na konci článku.

Elisa Balsamová
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

1. Ve kterém roce se uskutečnil první ročník Tour de France Féminin?

a) 1948
b) 1984
c) 1990
d) 2014

2. Jak se jmenuje jediná současná česká závodnice ve WorldTour?

a) Nikola Bajgerová
b) Jarmila Machačová
c) Tereza Neumanová
d) Nikola Nosková

3. Během pouhých osmi dnů vyhrála v březnu tři závody: Trofeo Alfredo Binda a belgické klasiky Brugge-De Panne a Gent-Wevelgem. O koho jde?

a) Elisa Balsamová
b) Chloe Dygertová
c) Blanka Vasová
d) Demi Volleringová

4. Po minulé sezoně ukončila kariéru Anna van der Breggenová. Mezi největší úspěchy této Nizozemky patří sedm triumfů na…?

a) Giro d’Italia Femminile (Giro Rosa)
b) mistrovství Evropy
c) mistrovství světa
d) Valonském šípu

5. Za nejlepší současnou sprinterku je považována Nizozemka Lorena Wiebesová. Za jaký tým závodí?

a) DSM
b) FDJ
c) Liv Racing Xstra
d) SD Worx

Marta Cavalliová
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst

6. Marta Cavalliová letos vyhrála…

a) Amstel Gold Race a Valonský šíp
b) Kolem Baskicka a Kolem Burgosu
c) Paříž-Roubaix a Strade Bianche
d) Paříž-Roubaix a Valonský šíp

7. Na čele žebříčku UCI je Annemiek van Vleutenová před krajankou…

a) Lucindou Brandovou
b) Ellen van Dijkovou
c) Demi Volleringovou
d) Lorenou Wiebesovou

8. V letošním roce překonala rekord v hodinovce. O koho jde?

a) Martu Bastianelliovou
b) Lotte Kopecky
c) Juliette Labousovou
d) Ellen van Dijkovou

9. Jakou hodnotu má nový rekord v hodinovce?

a) 46,8 km
b) 47,4 km
c) 47,6 km
d) 49,2 km

10. Ředitelkou ženské Tour de France je…

a) Ashleigh Moolman-Passiová
b) Amber Nebenová
c) Marion Rousseová
d) Marianne Vosová

Správné odpovědi:

1B 2C 3A 4D 5A 6A 7C 8D 9D 10C

Hlavní zprávy

Nejčtenější články