Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kreuziger: Stoupám vzhůru, snad to bude pokračovat

Milán - Český závodník Roman Kreuziger se čím dál víc přibližuje ke světové cyklistické špičce. Po dvou devátých místech v celkovém hodnocení Tour de France za minulé dva roky dal o sobě znovu výrazně vědět na Giru d'Italia. Konečnou šestou příčkou naznačil, že je s ním třeba počítat a řadit ho k favoritům. Sám věří, že jeho výkonnostní vzestup bude nadále pokračovat. "Někdo prostě vyletí dřív, někdo pomaleji. Já jsem asi ten druhý případ. Každý rok dělám krok za krokem pokroky a výsledky jsou lepší. Věřím, že to tak bude pokračovat a brzy se budu rvát o ty nejvyšší příčky," uvedl Kreuziger v souvislosti s 94. ročníkem náročného podniku, který v neděli skončil časovkou v Miláně a byl mnohými účastníky označován za nejtěžší závod, jaký v posledních letech jeli.

Přestože bezprostředně po skončení Gira naznačil jistou dávku zklamání, že se nevešel do pátého místa, čehož litoval i s ohledem na nevelký odstup 23 vteřin za Španělem Joaquínem Rodríguezem, s odstupem už si spíše vychutnával úspěch v podobě šesté příčky. "Všichni v Astaně to brali velmi dobře a i já si myslím, že je to hodně slušný výsledek," pochvaloval si český jezdec, který na začátku května oslavil pětadvacáté narozeniny.

I díky tomu mohl vybojovat bílý dres pro nejlepšího závodníka Gira do 25 let. Navíc byl rád, že přes svoji fyzickou konstituci dokázal držet krok s těmi úplně nejlepšími.

"Když se podívám na lidi přede mnou, všichni jsou oproti mně lehčí, někteří o osm až deset kilo. Nibali, Scarponi i Contador mají kolem 62, Rodriguez 57, a já 67. I Gadret je lehčí, Rujano nemá ani 50. Jsou to vyloženě vrchaři a já s nimi většinou dokázal držet krok. Říkalo se tady, že tohle Giro bylo nejtěžší ze všech Grand Tours za posledních 25 let, i proto si šestého místa vážím," vysvětlil Kreuziger.

Giro dokončil se silným nachlazením, pokud se však stihne dát zdravotně do pořádku, plánuje účast na čtvrtečním kritériu v Brescii. "Počítám s tím, že mimo tohoto závodu si dám týden bez kola. Začnu trénovat až příští týden. Možná se ještě vrátím na Šumavu, ještě uvidím. Začnu se v klidu připravovat na Tour de France, kde bych se strašně rád konečně dočkal etapového vítězství v Grand Tours," nastínil své plány Kreuziger.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články