Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kreuziger bojoval na San Sebastiánu o triumf, nakonec dojel třetí

San Sebastián – Dlouho bojoval o vítězství, nakonec z toho byly stupně vítězů. Český cyklista Roman Kreuziger obsadil třetí místo na jednodenním závodě Clásica San Sebastián a navázal tak na druhou příčku z roku 2009. Z vítězství se radoval Francouz Tony Gallopin, jenž o svém triumfu rozhodl v posledním stoupání. Kreuziger ve spurtu o stříbro prohrál s domácím Alejandrem Valverdem.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/BELGA autor: DIRK WAEM

"Je to umístění na pódiu, které se pořád počítá. A jsem rád, že nám to vyšlo. Předvedli jsme výbornou týmovou práci," uvedl Kreuziger. když necelých 40 kilometrů před cílem ve stoupání zaútočil a vytvořil si menší náskok. Skupina pronásledovatelů ho ale ve sjezdu dojela. Z ní posléze vyrazil dopředu Gallopin, na jehož atak nikdo zareagovat nedokázal. Jeho stíhání bylo marné, cílem závodu na 232 km projel s náskokem 28 sekund.

Roman Kreuziger:

"Je to umístění na pódiu, které se pořád počítá. A jsem rád, že nám to vyšlo. Předvedli jsme výbornou týmovou práci."

Pětadvacetiletý jezdec stáje RadioShack-Leopard, který skončil na Tour na 58. místě, si připsal díky triumfu v závodu WorldTour největší úspěch v kariéře. "Je to pro mě super výsledek. Jel jsem tady poprvé, ale byl jsem vepředu a cítil se dobře. Mám ohromnou radost, že se mi povedlo porazit jezdce takového kalibru, jako jsou Alejandro Valverde a Roman Kreuziger," uvedl Gallopin.

Kreuzigerovi, jenž ve skupině mohl spolupracovat s kolegou z týmu Saxo-Tinkoff Irem Nicholasem Rochem, těsně nevyšel finiš o druhou příčku s osmým mužem letošní Tour Valverdem. "Roman i Nicholas potvrdili výbornou formu, kterou si přenesli z Tour," chválil třetího a pátého jezdce v cíli sportovní ředitel Saxo-Tinkoff Philippe Mauduit. "Možná jsme začali s útokem na Jaizkibelu moc brzy, když Romana pak ve sjezdu dojeli. Ale šel do toho a ukázal, že se toho nebojí. Na konci si vedoucí skupina hrála na kočku a na myš, což pomohlo Gallopinovi," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články