Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráči kolové chtějí na domácím MS prolomit prokletí čtvrtých míst

Brno - Českými medailovými nadějemi na mistrovství světa v sálové cyklistice jsou Petr Skoták s Pavlem Šmídem v turnaji kolové a krasojezdec Arnošt Pokorný. Všichni už získali titul v roce 2004. Od pátku do neděle hostí cyklistický svátek Brno.

Petr Skoták a Arnošt Pokorný
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Před šesti lety získali Radim Hasoň s Jiřím Hrdličkou titul mistrů světa, od té doby sbírá česká kolová pravidelně čtvrtá místa. "Rádi bychom tuto bilanci prolomili a konečně doma získali opět medaili. V přípravě jsme pro to udělali všechno," řekl Skoták.

Se Šmídem vyhráli před třemi týdny poslední turnaj základní skupiny světového poháru v rakouském Höchstu, kde porazili i domácí úřadující mistry světa Patrika Schnetzera s Markusem Bröllem. "Porážku těžce nesli. My jsme se přesvědčili, že jsou všichni k poražení. Změnili jsme taktiku, mysleli více na bránění. Snad nám současná forma vydrží," uvedl Skoták.

Pokorný po zisku titulu mistra světa před deseti lety zanechal ze zdravotních důvodů aktivní činnosti. "Měl jsem problémy s třísly. Po doléčení jsem se vrátil ke sportování. Lákal mě šampionát v Brně, kde se ještě mohu zviditelnit. Jsem si vědom toho, že budu závodit proti soupeřům, kteří by mohli být věkem už moji synové," poznamenal čtyřicetiletý krasojezdec.

Naději na dobré umístění má také Iva Valešová, která se zaměřuje na soutěž jednotlivkyň. Kromě toho bude startovat ještě ve dvojici s Andreou Petříčkovou. Společně získaly čtyřikrát bronzové medaile, poslední před třemi lety v Japonsku. Petříčková se vrátila po mateřské přestávce.

Na mistrovství světa se představí cyklisté ze 17 zemí, stejně jako před rokem v Basileji. V pátek je na programu finále dvojic open, v sobotu finále jednotlivkyň a ženských čtveřic a v neděli si cyklisté rozdělí medaile v krasojízdě mužů, dvojic žen a v kolové.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno se chystá na světový šampionát v sálové cyklistice
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články