Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Gravelové MS vyhrála Vosová a rozšířila svou sbírku o triumf z dalšího cyklistického odvětví

V belgické Lovani se konalo v pořadí třetí mistrovství světa na gravelu a v souboji o zlato byly dvě hvězdy světové cyklistiky Marianne Vosová a Lotte Kopecká. Sedmatřicetiletá Nizozemka v závěrečném spurtu udolala mistryni světa na silnici. Češka Kristýna Zemanová skončila na 59. místě. Přímý přenos závodu mužů sledujte v neděli ve 14:20 na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr gravelového MS žen s ohlasem vítězky

Vosová po 134 kilometrech z Halle do Lovaně porazila ve spurtu Kopeckou, která minulý víkend obhájila světový titul na silnici. Třetí dojela už s téměř čtyřminutovým odstupem Nizozemka Lorena Wiebesová. 

Rodačka z Hertogenbosche Vosová je olympijskou vítězkou a několikanásobnou mistryní světa na dráze i na silnici a s osmi světovými tituly a celkem dvanácti medailemi nejúspěšnější cyklokrosařkou historie.

Jediná česká účastnice závodu, mistryně republiky v cyklokrosu Kristýna Zemanová, dojela na 59. místě devatenáct minut za nejlepší dvojicí.

Muži pojedou o medaile v neděli. K favoritům bude patřit Petr Vakoč, na startu nebude chybět například hvězdný Nizozemec Mathieu van der Poel. Gravel je stále populárnější disciplína na menších asfaltových a štěrkových cestách.

Cyklistické mistrovství světa v gravelu v Belgii:

Ženy (134 km): 1. Vosová (Niz.) 4:01:07, 2. Kopecká (Belg.) -1, 3. Wiebesová -3:57, 4. Pieterseová (obě Niz.) -4:09, 5. Kasperová (Něm.) -4:15, 6. Paladinová (It.) -6:00, ...59. Zemanová (ČR) -19:01.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články