Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Frooma z kola nesundá ani podezření z dopingu. V Andalusii začal sezonu

Čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome zahájil v závodě Ruta del Sol sezonu, i když je vyšetřován kvůli pozitivnímu dopingovému testu na loňské Vueltě. V úvodní etapě dojel britský cyklista v hlavním poli na 57. místě ve stejném čase jako vítězný Francouz Thomas Boudat. V cíli zopakoval, že se nijak neprovinil.

Chris Froome
zdroj: ČTK/PA/ autor: David Davies

Někteří soupeři britského cyklistu vyzvali, aby do vyřešení případu nezávodil, Froome ale nemá v úmyslu se stáhnout. Plánuje start na Giro d'Italia i obhajobu triumfu na Tour, byť by tou dobou nebyla kauza stále uzavřena.

"Nic špatného jsem neudělal, to je moje výchozí pozice. Mám nějaký prostor, abych to mohl dokázat, a mám to samozřejmě v úmyslu," řekl televizní stanici Sky Sports v Andalusii. Podle dopingové kontroly na Vueltě překročil povolený limit salbutamolu - léku na astma, který smí užívat na zvláštní povolení.

Soupeři mě podporují

"Věřím, že když vyjdou na povrch všechna fakta, lidé to uvidí stejně jako já," uvedl dvaatřicetiletý jezdec týmu Sky, kterému v případě uznání viny hrozí ztráta titulu z Vuelty a dlouhý trest.

Ilustrační foto

Návrat do pelotonu si pochvaloval. "Bylo fajn znovu závodit. Opravdu mě potěšilo, že za mnou chodili kluci z jiných týmů, aby mě podpořili," dodal Froome.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články