Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Dumoulin podruhé končí s cyklistikou. Rozloučí se na podzimním MS

Tom Dumoulin po sezoně ukončí svou cyklistickou kariéru. Nizozemský cyklista, který před pěti lety vyhrál Giro d'Italia a mistrovství světa v časovce, oznámil své rozhodnutí na Instagramu. Dumoulin už jednou na čas svou kariéru přerušil a vrátil se před loňskými olympijskými hrami, kde získal stříbro.

Tom Dumoulin
zdroj: ČTK/ABACA

"V roce 2020 jsem prožíval hodně těžké období, byl jsem přetrénovaný a trpěl vyhořením. Byl jsem jen stínem sebe sama a rozhodl se přerušit kariéru. Vrátil jsem se s velkým cílem – olympiádou v Tokiu. Na stříbro, které jsem tam získal, jsem nesmírně hrdý," napsal Dumoulin.

"Ale i přesto, jak dobře jsem se na kole stále dokázal cítit, to častokrát bylo nesmírně frustrující. Moje tělo bylo a je unavené. Jakmile zvýším tréninkovou nebo závodní zátěž, trpím únavou, bolestmi a zraněními namísto toho, abych se zlepšoval," dodal. "Už nějakou dobu tam není rovnováha mezi tím, co tomu dávám, a co od sportu dostávám zpět," říká.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklista Bouwman slaví na Giru životní úspěch

"Teď spolu se svým týmem dáme dohromady plány pro zbytek sezony, kdy se hlavně těším na MS v Austrálii, kde se ze sebe ještě jednou naposledy pokusím dostat to nejlepší," dodal závodník stáje Jumbo-Visma s tím, že ještě neví, kam po skončení kariéry povedou jeho další kroky. 

Dumoulin svých největších úspěchů dosáhl v roce 2017, kdy překvapivě vyhrál Giro d'Italia a na podzim se stal také časovkářským mistrem světa na šampionátu v norském Bergenu. Dvakrát také získal stříbro na olympijských hrách v časovce. Na Tour de France byl nejlépe druhý v ročníku 2018, když jej porazil pouze Geraint Thomas. Na letošním Giro d'Italia k etapovému vítězství pomohl týmovému kolegovi Koenu Bouwmanovi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články