Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dres Elkov Author nově oblékne Sisr a Hník, Černý si vysloužil World Tour

Hned několik změn hlásí nejlepší domácí cyklistický tým Elkov Author. Od příští sezony ho totiž posílí František Sisr z polské stáje CCC Sprandi Polkowice a Karel Hník, který má za sebou rovněž působení v zahraničí. Naposledy závodil za Pardus-Tufo Prostějov. Královéhradecký celek se nicméně musí vyrovnat také s odchodem - konkrétně dvojnásobného mistra republiky Josefa Černého, jenž získal angažmá ve World Tour v týmu CCC (dosud BMC).

Elkov-Author v plné síle
zdroj: Facebook.com/elkovauthor

Sedmadvacetiletý Hník je bývalým mistrem republiky do 23 let. V této kategorii získal také bronz na světovém šampionátu v cyklokrosu v roce 2011 a v minulých letech jezdil mimo jiné za polský tým Verva ActiveJet či dánský Cult Energy.

"Se svými předpoklady je jasným vrchařem, který by nám měl v kopcích opravdu velmi pomoci," uvedl ředitel týmu Elkov Author Vladimír Vávra.

Někdejší juniorský mistr světa na dráze Sisr na sebe letos upozornil vítězstvím v nizozemské klasice Ronde van Drenthe.

"Je to jezdec se stabilní výkonností, jenž se hodí zejména na klasikářské závody. Jeho velkým plusem pro nás je i množství UCI bodů, které přinese do týmu a které by nám měly pomoci dostat se do první trojice mezi kontinentálními týmy v rámci UCI Europe Tour a tím si zajistit automatické pozvánky na závody první a druhé kategorie," vysvětlil přínos posily Vávra.

Dalšími nováčky na soupisce Elkov Author budou Matěj Štibingr z pražské Dukly a Dominik Neuman z Topforex-Lapierre.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články