Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Dráhaři při obhajobě stříbra v týmovém sprintu skončili na ME sedmí

Čeští dráhoví cyklisté neobhájili na mistrovství Evropy stříbrnou medaili v týmovém sprintu a na šampionátu ve švýcarském Grenchenu obsadili v devítičlenné soutěži sedmé místo. Tomáš Bábek, Matěj Bohuslávek a Martin Čechman nestačili ve vyřazovacím kole na Francouze. České trio za pozdějšími stříbrnými medailisty zaostalo zhruba o sekundu a půl.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyřazovací závod na ME v dráhové cyklistice patřil Rostovcevovi

Češi skončili sedmí už v kvalifikaci, ve které místo Bábka nastoupil Robin Wagner. Vloni v Plovdivu se o stříbrný úspěch zasloužili Bábek s Čechmanem a s nimi Dominik Topinka a náhradník Jakub Šťastný.

Novými šampiony se stali Nizozemci, kteří na trůnu nahradili tentokrát páté Rusy. Triumfem "Oranjes" skončil i závod žen, navíc ve světovém rekordu.

Ve vyřazovacím závodě obsadil Jan Rugovac 18. místo, ve scratchi uzavřela devatenáctičlennou výsledkovou listinu Jarmila Machačová.

Šampionát potrvá ve Švýcarsku do soboty. Dějištěm měl být původně už v červnu Minsk, ale Evropská cyklistická unie Bělorusku závody kvůli mezinárodní situaci a kritice země po diplomatických incidentech odebrala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články