Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Třetí medaile pro juniorské dráhaře. Štec si veze světové stříbro z bodovacího závodu

Dráhový cyklista Radovan Štec se stal v Káhiře juniorským vicemistrem světa v bodovacím závodu. Po druhém místu Jakuba Maláška v keirinu a bronzu Gabriely Bártové ve vylučovacím závodě si česká juniorská reprezentace připisuje třetí medailové umístění.

Gabriela Bártová
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Štec o stříbru rozhodl čtvrtým místem ve dvojnásobně bodovaném posledním kole, za nějž získal dva body a posunul se před dvojici Michail Postarnak z Ruska a Grégory Pouvrealt. Český reprezentant nestačil pouze na Kanaďana Dylana Bibice.

Ve čtvrtek Malášek v Egyptě vyhrál rozjížďku a do pětičlenného finále postoupil z druhého místa v semifinálové jízdě. V závodě o medaile nestačil jen na Nikitu Kalačnikova z Ruska, za sebou nechal dalšího ruského soupeře Davida Šekelašviliho.

Bártová skončila třetí za vítěznou Američankou Kaiou Schmidovou a Lanou Eberleovou z Německa. Ziskem bronzu navázala na loňské stříbro ze stejného závodu na juniorském mistrovství Evropy ve Fiorenzuole.

Malášek se v pátek představil ve sprintu, ale na úspěch z keirinu nenavázal. Po postupu z kvalifikace vypadl v prvním kole. Pavel Hytych došel o jízdu dál a skončil v osmifinále. Barbora Němcová v omniu juniorek obsadila dvanácté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články