Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Cyklistická Romandie odstartovala prologem. Slaví mladík Hayter, Černý zajel třicátý čas

Tým Ineos Grenadiers přijel na švýcarský závod Kolem Romandie s lídrem Geraintem Thomasem. Úvodní pětikilometrový prolog však vyhrál o generaci mladší Ethan Hayter, který obléká dres pro průběžného lídra šestietapového závodu. Josef Černý skončil v prologu třicátý.

Ethan Hayter
zdroj: Twitter.com/IneosGrenadiers

Závod Kolem Romandie spolu s minulý týden skončeným etapovým kláním Kolem Alp slouží jako test před blížícím se Girem d'Italia. I letos přijely do startovního Lausanne velké cyklistické hvězdy včetně loňského šampiona Gerainta Thomase či dvojnásobného vítěze z let minulých Chrise Froomea. Čtyřnásobný držitel žlutého dresu ale stále není ani zdaleka blízko svým zlatým létům a úvodní pětikilometrový prolog dojel s více než půlminutovou ztrátou.

Úplně jiné problémy má o generaci mladší Froomeův krajan Ethan Hayter. Třiadvacetiletý závodník z Ineosu Grenadiers zajel nejrychlejší čas (5:52), kterým o čtyři vteřiny porazil mj. i někdejšího mistra světa Rohana Dennise, a v cíli čekal, zda jej ještě někdo z celkových favoritů nepředstihne. Mohl to být i Thomas, který startoval s číslem 1 jako úplně poslední.

Jenže ani vítěz Tour de France z roku 2018 nejel rychleji a Hayter, který je aktuálním šampionem Velké Británie v časovce, mohl začít slavit svůj nejvýznamnější triumf v kariéře. Thomas zajel čtvrtý nejrychlejší čas (+10) za Hayterem, Dennisem a třetím Felixem Grossschartnerem.

Solidně zajel prolog Josef Černý, který na vítězného Haytera ztratil 22 vteřin a obsadil třicáté místo. Své kvality bude osmadvacetiletý cyklista předvádět v následujících kopcovitých etapách. Cyklisté Romandii zakončí v sobotu horskou časovkou Aigle–Villars, kdy na šestnácti kilometrech nastoupají téměř 900 výškových metrů.

Výsledky cyklistického etapového závodu Kolem Romandie

1. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) 5:52, 2. Dennis (Austr./Jumbo-Visma) -4, 3. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe), 4. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) oba -10, 5. Schachmann (Něm./Bora-hansgrohe), 6. Sobrero (It./BikeExchange- Jayco) oba -13, ...30. Černý (ČR/Quick-Step Alpha Vinyl) -22.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články