Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cyklisté budou bez titulů a Opočenští bez podívané. MČR se v červnu nepojede

Koronavirus se postaral o osud dalšího sportovního svátku. V původním termínu (18.-21. června) se nepojede společný český a slovenský šampionát v silniční cyklistice. Hostit jej mělo východočeské Opočno. Pořadatelé musejí pro závody najít jiný termín poté, co mezinárodní unie UCI prodloužila přerušení sezony minimálně do 1. července. 

Vítěz MČR v cyklistice František Sisr
zdroj: ČT sport

Zároveň navrhla jednotlivým národním federacím jako společný termín pro domácí mistrovské závody víkend 22. a 23. srpna. Svazová komise silniční cyklistiky o tom bude jednat ve čtvrtek. "Vzhledem k současné situaci v naší zemi i vládním omezením pro účastníky sportovních akcí se musíme poradit, zda je pro nás doporučený termín schůdný," uvedl člen silniční komise Vladimír Vávra.

Jak uvedl ředitel závodu Miloš Židík, termín navržený UCI musí vyhovovat mezinárodnímu kalendáři i lokálnímu prostředí a televizi.

"Přesto, že tři měsíce před konáním šampionátu byly přípravy v pokročilé fázi, budeme muset řadu věcí řešit od začátku a ověřovat, zda je lokálně možné šampionát uspořádat. Řešíme případnou kolizi s jinými akcemi, možná dopravní omezení, ubytovací kapacity a v neposlední řadě je důležité i otevření hranic, jelikož se jedná o společný česko-slovenský šampionát," konstatoval Židík.

V Opočně se původně měly jet 18. června časovky v pěti kategoriích (juniorky, junioři, ženy elite, muži do 23 let a muži elite). O dva dny později měly být na programu závody s hromadným startem žen a juniorů a v neděli 21. června měl šampionát vyvrcholit závodem mužské elity.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články