Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cink opanoval závod Českého poháru. Čábelická dojela druhá

Druhé kolo závodů Českého poháru horských kol v Brně ovládla Estonka Janika Loivová, v kategorii mužů dominoval Ondřej Cink. Mezi ženami obsadila druhé místo Jitka Čábelická.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Ženský závod byl dramatický jen ve své první polovině. Poté se Loivové podařilo utrhnout českou jedničku Čábelickou. Estonská cyklistka si pak dojela pro suverénní vítězství, Čábelická se musela spokojit s druhým místem před Adélou Holubovou.

Čábelická zaostala za vítěznou Loivovou o více než minutu. "Jezdily jsme spolu s Janikou, ale ve třetím kole nastoupila, získala pár metrů k dobru a já ji už nedostihla," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink si v Brně suverénně dojel pro výhru

Mezi muži nebylo o čem debatovat. Ondřej Cink potvrdil, že jeho dvě čtvrtá místa ze světového poháru nebyla náhodou a dojel si pro pohodlné vítězství poté, co se všem utrhl hned v zaváděcím okruhu. Mužský seriál vede Jan Škarnitzl, který po druhém místě na Šumavě skončil v Brně pátý.

"Od začátku jsem zkoušel jet na plný plyn. I v závodech Světového poháru se tak musí jet, protože jinak není šance na dobrý výsledek," řekl Cink. "Počítal jsem s tím, že si vytvořím větší náskok, ale dvojice pronásledovatelů na mě vytvořila tlak. Jsem rád, že mi vyšla tato taktika a cítím, že formu mám dobrou," dodal.

Závod Českého poháru v cross country horských kol v Brně:

Muži: 1. Cink (Kross Orlen) 1:28:01, 2. Vidaurre (Chile) -46, 3. Vastl (Maloja Pushbikers) -1:10, 4. Wawak (Pol.) -2:49, 5. Škarnitzl (Cykllostar Trek Pirelli) -3:06, 6. Zatloukal (Nutrend Specialized) -3:20.

Průběžné pořadí (po dvou závodech): 1. Škarnitzl 520, 2. Vastl 500, 3. Zatloukal 450.

Ženy: 1. Loivová (Est.) 1:19:17, 2. Čábelická (GAPP System-Kolofix) -1:09, 3. Holubová (kola-bbm.cz) -1:53, 4. Buzsákiová (Maď.) -2:05, 5. Štěpánová (Maloja Pushbikers) -2:48, 6. Czeczinkarová (LIV Mistral) -3:10.

Průběžné pořadí (po dvou závodech): 1. Čábelická 540, 2. Holubová 490, 3. Czeczinkarová 470.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články