Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česko má na ME bikerů druhou medaili, bronz získala Šafářová

Zuzana Šafářová získala bronz ve vyřazovací disciplíně eliminátor a postarala se o druhou českou medaili na mistrovství Evropy horských kol v Portugalsku. Ve čtvrtek v Anadii vyhrála Simona Spěšná závod juniorek v shorttracku.

V eliminátoru soutěží na sprinterské trati vždy čtyři soupeři vyřazovacím způsobem. Šafářovou ve finále předčily vítězná Italka Gaia Tormenaová a Slovenka Terézia Ciriaková, mezi muži byl Václav Ježek po vyřazení ve čtvrtfinále desátý.

Šafářová dnes startovala i ve štafetě, v níž česká sestava obsadila šesté místo. Na trať se postupně vydali Jan Zatloukal, Ondřej Novotný, Eliška Hanáková, Šafářová, Adéla Holubová a Jan Sáska, který dorazil do cíle s více než dvouminutovou ztrátou na vítězné Nizozemce.

Druzí skončili s padesátisekundovou ztrátou Italové, za třetími Němci zaostala česká šestice o 36 sekund. Lepší byli ještě Rakušané a Britové, na startu bylo jedenáct štafet složených až na výjimky z juniorů a závodníků do 23 let.

O víkendu ME vyvrcholí závody v olympijském cross country. V sobotu pojedou junioři včetně šampionky v shorttracku Spěšné, v neděli reprezentanti do 23 let. Muži a ženy elite budou v této disciplíně bojovat o evropské medaile až v srpnu při multisportovním ME v Mnichově.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články