Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Spěšná je juniorskou mistryní Evropy v shorttracku

Simona Spěšná se stala juniorskou mistryní Evropy v shorttracku. Dcera bývalého českého reprezentanta Milana Spěšného zvítězila v zahajovacím závodě šampionátu v portugalské Anadii před dvojicí švýcarských soupeřek.

zdroj: ČT4 autor: Červený Michal

Sedmnáctiletá česká závodnice projela cílem se sekundovým náskokem před Leou Huberovou a Monique Halterovou. Právě Halterová jako jediná porazila českou naději v květnovém závodě Světové juniorské série v Novém Městě na Moravě, v němž Spěšná na druhém místě vybojovala životní výsledek.

"Bylo to hodně rychlé hned od začátku a nevěděla jsem, zda to tempo vydržím, ale vydržela jsem. V poslední zatáčce jsem vnitřkem podjela do té doby vedoucí Švýcarku a v cílové rovince již malý náskok uhájila," uvedla evropská šampionka na webu reprezentace.

V závodech mužů a žen, v nichž měli ve startovním poli převahu bikeři kategorie do 23 let, obsadili Filip Konečný 11. a Karolína Bedrníková 14. místo. Tituly získali Brit Charlie Aldridge a Švýcarka Ronja Blöchingerová. Mezi juniory při triumfu Švýcara Yanicka Binze dojel na 29. místě Václav Ježek.

V pátek jsou v Portugalsku na programu štafety a eliminátor, v sobotu pojedou junioři závod v olympijském cross country a v neděli se na trať vydají reprezentanti do 23 let. Muži a ženy elite budou v této disciplíně bojovat o evropské medaile až v srpnu v Mnichově.

Výsledky ME v cross country na horských kolech

Shorttrack:

Muži: 1. Aldridge (Brit.) 29:48, 2. Campos (Šp.) -16, 3. Balmer (Švýc.) -22, ...11. Konečný (ČR) -1:25.

Junioři: 1. Binz (Švýc.) 20:51, ...29. Ježek (ČR) -1:10.

Ženy: 1. Blöchingerová (Švýc.) 28:42, 2. Marchetová (It.) -13, 3. Gustafzzonová (Švéd.) -19, ...14. Bedrníková (ČR) -2:17.

Juniorky: 1. Spěšná (ČR) 19:42.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články