Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Češi se na Scheldeprijs neztratili. Burlová finišovala šestá, Kopecký byl dvanáctý

"Výplní" týdne mezi závodem Kolem Flander a Paříž–⁠Roubaix bývá belgický Scheldeprijs. V něm se z vítězství ve sprintech radovali Lorena Wiebesová a Jasper Philipsen. Neztratili se ani čeští cyklisté. Kristýna Burlová skončila šestá a Matyáš Kopecký dvanáctý.

Lorena Wiebesová
zdroj: ČTK / Belga Press / JASPER JACOBS

Pětadvacetiletý Belgičan Philipsen, který závod vyhrál již před dvěma lety, si připsal letošní čtvrté prvenství. Na trati mohl počítat i s pomocí nizozemské hvězdy Mathieuho van der Poela, pro kterého byl závod přípravou na nedělní Paříž–⁠Roubaix.

Philipsen ve finiši po 205 kilometrech předčil Sama Welsforda a britského veterána Marka Cavendishe, který si připsal první pódium v dresu týmu Astana.

"To, co Mathieu a ostatní moji týmoví kolegové na konci předvedli, bylo fakt úžasné," radoval se Philipsen v cíli. "Ten finiš nebyl jednoduchý, protože nám přálo počasí a všichni byli ještě docela čerství. Ale mám kolem sebe zkušené kluky, kteří vědí, jak nervózní dojezdy zvládnout," liboval si.

Ještě před mužským závodem finišoval ten ženský. Ve finiši obsadila šesté místo jednadvacetiletá Kristýna Burlová, vyhrála nizozemská sprinterská suverénka Lorena Wiebesová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články