Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bikeři znovu dorazili do Nového Města. Češi sází na Cinka

Bez diváků, zato s mnoha hvězdami v Novém Městě na Moravě startuje Světový pohár bikerů. České řady vede Ondřej Cink, který by rád dosáhl ve víkendových závodech na pódium. Přímý přenos short tracku sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

SP horských kol v Novém Městě
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

Zatímco loni se ve Vysočina Areně odjely na přelomu září a října hned za sebou dva závody a všechny ostatní díly Světového poháru byly zrušeny, tentokrát je na programu jako obvykle jen jeden.

V Albstadtu se odstartovalo o uplynulém víkendu, další závody se pojedou před polovinou června v rakouském Leogangu, začátkem července ve francouzském Les Gets, na začátku září ve švýcarském Lenzerheide a seriál vyvrcholí v americkém Snowshoe v druhé polovině září.

Z českých zástupců si na úvod vedl nejlépe podle očekávání Ondřej Cink, který skončil čtvrtý jen o dvě sekundy za bronzem. Porazil i hvězdy Mathieuho van der Poela a Toma Pidcocka, s nimiž se střetně také na domácí půdě.

Je nám líto, video expirovalo.
SP horských kol v N. Městě je připravený

"Samozřejmě to bude asi chvíli mrzet, bylo to o kousek. Jsem však rád, že jsem prolomil prokletí Albstadtu a ve finále jsem hrozně spokojený za umístění v top pět. Velké pódium je cíl při každém svěťáku a je to pro mě dobře i do dalších závodů, protože aspoň vím, že výkonnost je dobrá," uvedl pro server mtbs.cz třicetiletý Cink, který je v současnosti jasnou českou jedničkou.

Už loni na podzim neměli do Vysočina Areny přístup diváci, přesto do areálu zavítala spousta "houbařů". Letos už se však k trati nedostanou. A přestože organizátoři bojovali do posledních chvil o možnost závodit alespoň před omezeným počtem příznivců, jejich snaha nebyla úspěšná.

Program SP v Novém Městě:

Pátek 14. května:

18:00 short track - ženy elite.

18:45 short track - muži elite.

Sobota 15. května:

9:30 cross country - junioři (Juniorská světová série).

11:15 cross country - juniorky (Juniorská světová série).

15:00 cross country - muži do 23 let.

17:00 cross country - ženy do 23 let.

Neděle 16. května:

11:20 cross country - ženy elite.

15:20 cross country - muži elite.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články