Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bennett využil pádu a nastalého zmatku. QuickStep slaví na Burgosu další vítězství

Další den a další triumf pro belgický tým Deceuninck-QuickStep. Tentokrát se o něj zasloužil sprinter Sam Bennett. Jeho vítězství ale nevzešlo z hromadného finiše: irský závodník využil zmatku v pelotonu a nastoupil necelý kilometr před finišem. V průběžném vedení se drží Bennettův týmový kolega Remco Evenepoel. Přímý přenos závěrečné páté etapy sledujte v sobotu od 14:55 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Remco Evenepoel (uprostřed)
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Třetí etapa vrcholila stoupáním HC kategorie na Picón Blanco, ta čtvrtá žádný takový výstup neskrývala. Sprinterský den, kdy peloton směřoval do Roa de Duero (163 km), měl skončit hromadným finišem a soubojem nejlepších spurterů. Jak ale ukázala druhá etapa, Fernando Gaviria vypadal o třídu lépe než ostatní.

Gaviria v závodě postrádá tři své kolumbijské krajany a domestiky, kteří závod opustili kvůli podezření na nemoc covid-19 (nakonec vyvrácenému), a tak se musel spíše než svých kolegů držet jezdců z jiných stájí. Další komplikací pro něj a celý tým SAE Team Emirates navíc byl deset kilometrů před finišem pád Davida de la Cruze.

Je nám líto, video expirovalo.
Dojezd 4. etapy Kolem Burgosu a ohlasy vítěze Sama Bennetta

V popředí se držela například francouzská stáj Groupama-FDJ jedoucí na Arnauda Démara. Nakonec ale na klasický sprint nedošlo: kilometr před cílem v zatáčce spadl jeden z jezdců, čímž se pole rozdělilo a zpomalilo. Zmatku využil Sam Bennett ze stáje Deceuninck-QuickStep, který nastoupil velmi brzy, a přestože v závěru tuhl, projel cílem první.

Měl přitom velký náskok několika desítek metrů. Za ním se spurtovalo pouze o druhé místo, které získal Démare, třetí dojel Giacomo Nizzolo. Bennettův belgický tým tak slaví na závodě Kolem Burgosu druhý triumf poté, co se na Picón Blanco radoval z vítězství i celkového vedení Remco Evenepoel. 

"Byl to velmi těžký závěr. Naneštěstí spadl Michael Morkov kilometr před cílem, všichni trošku zpomalili, takže jsem to zkusil. Bylo to dál, než jsem myslel, ale zvládl jsem to," hodnotil v cíli Bennett. "Vážně jsem tohle vítězství potřeboval," dodal irský závodník, který dlouhá léta jezdil za tým Bora-hansgrohe.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články