Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Gaviriovi scházeli tři domestici, kteří kvůli podezření na nákazu museli domů. Přesto na Burgosu vyhrál

První sprinterský dojezd závodu Kolem Burgosu ovládl s přehledem Fernando Gaviria. Kolumbijský spurter porazil ve finiši zcela jasně druhého Arnauda Démara. Závodník ze stáje SAE Team Emirates přitom v etapě postrádal hned tři týmové kolegy, kteří nenastoupili kvůli podezření na nemoc covid-19. V průběžném vedení zůstává Rakušan Felix Grossschartner. 

Fernando Gaviria vítězí v 2. etapě závodu Kolem Burgosu
zdroj: Twitter.com/VueltaABurgos

Peloton nerozhodil mírný kopec, jehož pětiprocentní sklon mohl osm kilometrů před finišem ještě někoho zlákat k nástupu. To se však nestalo a dopředu se mohli řadit sprinteři. V malém městečku Villadiega se už začali těšit na hromadný spurt závodníků jako Sam Bennett, Arnaud Démare, Matteo Trentin, Fernando Gaviria a další.

Do závěrečné pravotočivé zatáčky, která přišla zhruba 300 metrů před cílovou čarou, jako první najelo Démarovo FDJ. Jenže když kamery zabraly situaci o pár vteřin později, už byl na čele Gaviria. Závodník, který letos musel překonat nemoc covid-19, vylétl dopředu a francouzského sprintera Démara porazil rozdílem třídy.

Jeho úspěch je o to cennější, protože nemohl počítat s pomocí tří domestiků Sebastiána Molana, Cristiana Muňoze a Camila Ardily. Kolumbijští jezdci stáje SAE Team Emirates z preventivních důvodů odstoupili, protože přišli do kontaktu s osobou nakaženou covidem-19.

Podle vyjádření stáje se Molano, Muňoz i Ardila s nakaženou osobou setkali v sobotu mimo peloton, proto byli izolováni a posláni domů, kde se ve středu podrobí dalším testům. Předchozí testy měli až dosud negativní.

Je nám líto, video expirovalo.
Dojezd 2. etapy závodu Kolem Burgosu a ohlasy vítěze Fernanda Gavirii
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články