Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bennett rozpohyboval své nohy a vyhrál na úvod Paříž–Nice. Návrat do Ineosu zhořkl Porteovi

Který ze sprinterů má na začátku sezony nejlepší formu? Sam Bennett přidal v úvodní etapě závodu Paříž–Nice další argument pro to, že právě on. Irský sprinter stáje Deceuninck-QuickStep si v hromadném finiši připsal už své třetí letošní vítězství, když porazil Arnauda Démara a Madse Pedersena. Naopak odstoupit musel po pádu Richie Porte.

Sam Bennett
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

V Toskánsku v sobotu bojovali cyklisté o vítězství na Strade Biance, které skvělým nástupem rozhodl v závěru v historickém centru Sieny Mathieu van der Poel. Už o den později se notně obměněný peloton ale znovu rozjel poblíž hlavního francouzského města. Začal klíčový jarní etapový závod Paříž–Nice.

Osmietapový podnik se neotevřel vůbec jednoduchou etapou, která ale navzdory tomu, že se o únik pokoušel třeba také Philippe Gilbert, skončila hromadným finišem. Sprinterské pole čítá jednu hvězdu vedle druhé: ramena si v pelotonu třou Sam Bennett, Arnaud Démare či Pascal Ackermann. Nechybí ani exmistr světa a vítěz letošního Kuurne-Brusel-Kuurne, Dán Mads Pedersen.

Právě mezi nimi se rozhodovalo o triumfu. Ackermann měl dobrou pozici, vyrazil ale příliš brzy. Za ním o moment déle vyčkával Bennett, který z levé strany ukázal nechytatelnou rychlost. "Nebylo to jednoduché, trochu nás zavřeli. Ale byl jsem tam nakonec ve správný čas, i když to bylo dost chaotické," hodnotil irský vítěz v cíli.

O druhé místo svedl vítězný souboj Démare, který o chloupek předstihl Pedersena. Paříž–Nice pokračuje v pondělí 188 kilometrů dlouhou etapou do Amilly, kde by měl mít Bennett další příležitost k tomu navýšit svůj počet letošních vítězství. Po úvodní etapě má na svém kontě už tři.

Kdo už nebude pokračovat, je Richie Porte. Třetí muž loňské Tour de France se v zimě vrátil do barev týmu Ineos, svůj návrat si ale představoval úplně jinak. Tasmánský cyklista měl pád v závěru etapy a musel pro zatím nespecifikovaná zranění ze závodu odstoupit. Ineos má v sestavě ještě vítěze loňského Gira Tao Geoghegana Harta.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 1. etapa (166 km):

1. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick-Step) 3:51:38, 2. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 3. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 4. Philipsen (Belg./Alpecin-Fenix), 5. Coquard (Fr./B&B Hotels p/b KTM), 6. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články