Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bárta i König jsou v nominaci německé stáje na Tour de France

Mnichov - Německá stáj NetApp-Endura zveřejnila širší nominaci na slavný etapový závod Tour de France, jehož 101. ročník odstartuje 5. července v britském Leedsu. Mezi čtrnácti cyklisty jsou i Češi Jan Bárta a Leopold König, s nímž stáj navíc počítá jakožto s týmovým kapitánem. Bude však záležet i na stavu jeho kolena, s nímž má šestadvacetiletý jezdec v poslední době problémy. Pokud nastoupí, Tour by měli jet čtyři Češi - vedle Bárty s Königem i Roman Kreuziger a premiérově také Zdeněk Štybar.

Jak bude vypadat vyvolená devítka druhodivizní stáje, která na Tour obdržela divokou kartu, se jezdci dozvědí 23. června. Podle všeho bude ale hodně záviset na Königově zdravotním stavu a závodní pohodě.

"Vybrat finální devítku není pro nás nic jednoduchého, protože máme v týmu široké spektrum jezdců. Leo je týmovým lídrem a jeho kondice rozhodne, jak tým na Tour postavíme. Pokud bude v nejlepší formě, dostane se mu od týmu plné podpory," uvedl manažer Ralph Denk pro oficiální web týmu.

Připraven je však i na plán B. "Pokud by Königova příprava na závod vyžadovala nějaké kompromisy kvůli problémům s kolenem, přizpůsobíme tomu naše taktické plány. A bude to mít dopad na složení týmu, který nastoupí. Ale jak ukázaly poslední týdny, tým se dokáže s ledasčím vypořádat a dosáhnout na dobré výsledky," doplnil Denk.

Stanovil také základní cíl pro Tour. "Chceme usilovat o etapový triumf a umístění v první patnáctce celkového pořadí. Myslíme, že jde o reálný cíl, a věříme, že se jej povede naplnit," uvedl Denk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články