Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bábek byl ve Světovém poháru třetí v keirinu i na kilometru

Cali ‒ Tomáš Bábek si odváží ze Světového poháru v dráhové cyklistice v kolumbijském Cali dvě třetí místa. Bronz vybojoval v sobotním keirinu a po třech ze čtyř závodů stále vede hodnocení disciplíny. Třicetiletý český sprinter navázal pódiovým umístěním na listopadové triumfy v Glasgowě a Apeldoornu. V neděli přidal třetí příčku také v závodu na kilometr s pevným startem.

Je nám líto, video expirovalo.
Bábek třetí v závodě na 1 km s pevným startem v Cali

V závodu na kilometru s pevným startem se ve Světovém poháru prosadil na stupně vítězů poprvé v kariéře, nejlépe byl dosud čtvrtý. V neděli Bábek nestačil jen na vítězného Poláka Krzysztofa Maksela a Němce Maximiliana Dörnbacha.

Bábka v sobotním šestičlenném finále keirinu porazili domácí Fabian Hernando Zapata a Francouz Francois Pervis. V čele průběžného hodnocení SP má člen Dukly Brno náskok 300 bodů před Litevcem Vasilijusem Lendelem, přičemž za vítězství se uděluje 500 bodů.

V závěrečném závodu seriálu příští víkend v Los Angeles už ale Bábek startovat nebude, neboť dá přednost přípravě na dubnové mistrovství světa. Loňský mistr Evropy v keirinu neměl původně závodit ani v Cali, ale do Kolumbie nakonec odcestoval, aby nahradil v týmovém sprintu zraněného Robina Wágnera.

V pátečním závodu české trio Bábek, Pavel Kelemen a David Sojka obsadilo šesté místo. V neděli se ještě Bábek představí v závodu na kilometr s pevným startem.

Světový pohár v dráhové cyklistice v Cali (Kolumbie):

Muži: 

Keirin: 1. Puerta (Kol.), 2. Pervis (Fr.), 3. Bábek (ČR). 

Stíhací závod družstev - finále: Dánsko 3:59,475 - Rusko/Lokosphinx 4:01,068, o 3. místo: Rusko 3:59,066 - Švýcarsko 4:05,569.

 Omnium: 1. Welsford (Austr.) 128 b., 2. De Vylder (Belg.) 107, 3. Von Folsach (Dán.) 104, ...19. Pietrula (ČR) 16. 

1 km s pevným startem: 1. Maksel (Pol.) 1:00,814, 2. Dörnbach (Něm.) 1:01,084, 3. Bábek (ČR) 1:01,169.

Ženy: 

Sprint - finále: Vogelová (Něm.) - Vojnovová (Rus.) 2:0, o 3. místo: Šmelevová (Rus.) - Hinzeová (Něm.) 2:0.

Scratch: 1. Hammerová (USA), 2. Romanjutaová (Rus.), 2. Gurleyová (Ir.), ...13. Machačová (ČR). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy