Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

9. etapa: Z Pau do dalších pyrenejských kopců

Tour de France si v pondělí vybere první volný den, do té doby je ale ještě čas na jeden vrchařský den. Peloton odstartuje ve stálici závodu ve městě Pau, aby překonal pět vrchařských prémií před finišem v Laruns. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Lubor Tesař.

Profil 9. etapy Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

Málokteré místo má s Tour de France tak intimní a dlouholetý vztah jako téměř osmdesátitisícové město Pau na jihu Francie. Posuďte sami: letos jde o 72. návštěvu pelotonu v Pau, přičemž ta první proběhla v roce 1930. Důvody jsou především logistické. Slouží jako základna pro horské pyrenejské etapy. 

Nevítězili tu však pouze vrchaři, do listiny vítězů se v Pau zapsali i takoví jednoznační spurteři jako Erik Zabel, Robbie McEwen či Arnaud Démare, který ale k lítosti francouzského publika na letošní Tour schází. Před rokem tu také slavně triumfoval jiný Francouz Julian Alaphilippe, který ovládl časovku a navýšil svůj náskok v čele.

Pau je však pro letošek startem etapy, pocta zorganizovat finiš připadla městu Laruns. Peloton po cestě překoná pět vrchařských prémií, přičemž dvě z nich mají označení 1. Jde o Col de la Hourcere (11,1 km/8,8 %) a Col de Marie Blanque (7,7 km/8,6 %), který by vzhledem ke své pozici v závěru dne mohl posloužit jako odrazový můstek pro vítězný útok.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články