Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

21. etapa: Finále celé Tour je tady. Závod se bude loučit na Elysejských polích

Už je téměř hotovo. Z příběhu letošní Tour de France zbývá doplnit poslední etapu. Kdo se stane vítězem na Elysejských polích? Přímý přenos 21. etapy sledujte od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Tomáš Konečný.

Ještě před startem letošní Tour de France prosákly zprávy o tom, že by za dva roky mohlo závěr ročníku 2024 uspořádat namísto Paříže přímořské Nice. Co by to znamenalo? Přerušení téměř padesátileté tradice finišů na Elysejských polích, zároveň také pravděpodobně velmi vypjatý závěr Tour s možnými variantami jako stoupání Col d’Eze, které by mohlo posloužit jako závěrečná rozbuška v celkovém pořadí.

Paříž bude za dva roky hostit letní olympijské hry a možná změna závěru Tour s tím může mít co do činění. Stejně tak se často mluví o plánované přeměně Elysejských polí na zelenou zónu v srdci Paříže, což by slavný závod také mohlo ovlivnit. Dočkáme se v budoucnu finišů na různých místech a nejen sprinterských bojů v poslední etapě? Pro letošek ale poslední etapa ročníku zůstává bezpečně na "svém" místě.

Příběh letošní Tour de France se uzavře v odpoledních hodinách 24. července 2022.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články