Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češky si zahrají na MS v curlingu, kde nahradí vyloučené Rusky

České curlerky si zahrají na mistrovství světa. Nahradily totiž vyloučené Rusky a představí se tak v kanadském Prince George, kde se šampionát uskuteční od 19. do 27. března. Reprezentovat bude tým skipky Alžběty Baudyšové, který před týdnem získal český titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Curlerky jedou na poslední chvíli na MS. Těšíme se na fanoušky, říkají

Rusky nemůžou na mistrovství světa obhajovat stříbro, protože jejich země byla kvůli vojenskému napadení Ukrajiny dočasně vyloučena ze Světové curlingové federace.

Světová federace oslovila postupně poražené celky z kvalifikace Lotyško a Finsko, které možnost hrát narychlo MS odmítly. Proto měly šanci nejvýše postavené celky ze světového žebříčku, Čína rovněž možnost nevyužila. "Až se nabídka dostala k Česku a Český svaz curlingu tuto nabídku přijal a do Kanady prakticky za týden pošle svou reprezentaci," stojí na webu svazu.

Na letošní světový šampionát se Češky po devátém místě z listopadového mistrovství Evropy přímo nedostaly a do dodatečné kvalifikace kvůli koronaviru nenastoupily.

Na mistrovství světa mužů nahradí Rusko výběr Finska. Curleři mají šampionát v Los Angeles od 2. do 10. dubna, Češi na něj postoupili díky sedmému místu z ME.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články