Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fury v problémech. Britská boxerská komise bude jednat o jeho licenci

Londýn – Tyson Fury je v dalších nesnázích. Vedení britského profesionálního boxu bude ve středu jednat o jeho budoucnosti. Kontroverzní mistr světa v těžké váze, jenž se minulý týden přiznal k užívání drog, může po zasedání British Boxing Board of Control v Cardiffu přijít o licenci.

Ať už jednání dopadnou jakkoliv, může Fury příští týden ztratit mistrovský titul v těžké váze organizace WBO. Její zástupci dali osmadvacetiletému šampionovi, který kvůli zdravotním a psychickým problémům odvolal chystaný odvetný zápas s Vladimirem Kličkem, deset dní na to, aby je přesvědčil o tom, že by mu mistrovský pás odebrat neměli. Lhůta vyprší 17. října.

Furyho, jenž minulý týden přiznal, že kvůli depresím užíval kokain, navíc v listopadu čeká slyšení před britskou antidopingovou agenturou. Bude se bránit obvinění z užívání steroidů, jejichž stopy se vloni našly v jeho vzorku.

Předseda WBO Luis Batista-Salas řekl BBC, že Fury může přijít o titul kvůli "neaktivitě, porušení smlouvy a užívání stimulantů a drog zvyšujících výkonnost".

Organizace WBA, jejíž mistrovský pás v loňském duelu rovněž získal, zatím hodlá dát Furymu čas. Podle předsedy WBA Gilberta Mendozy si boxer zaslouží šanci vyrovnat se s nastalou situací. O titul ale nakonec může stejně přijít. "Látka, kterou užil, patří mezi zakázané substance a to musíme vzít do úvahy," konstatoval.

Fury se měl čtyřicetiletému Kličkovi postavit v odvetě 9. července, kvůli zranění kotníku ji ale zrušil. Zápas byl přeložen na 29. října, jenže na konci září Fury utkání znovu odvolal. Minulý týden ohlásil konec kariéry, vzápětí to však popřel.

V loňském listopadovém duelu v Düsseldorfu s ukrajinským šampionem získal Fury vedle titulů WBA a WBO i pás méně významné organizace IBO. Vybojoval tehdy i pás IBF, který mu ale už byl odebrán, protože nenastoupil k povinné obhajobě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články