Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Fury: Kokain a alkohol mi pomáhaly vyrovnat se s depresemi

Londýn - Mistr světa v těžké váze Tyson Fury se v posledních měsících opíjel a bral kokain, aby se vyrovnal s depresemi. Britský boxer, jenž v pondělí oznámil konec kariéry a vzápětí ho popřel, to uvedl v rozhovoru pro časopis Rolling Stone.

Tyson Fury
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

"Chlastal jsem celé týdny a bral kokain. Jedině to mi pomáhalo vyrovnat se s depresemi," uvedl Fury. "Bral jsem hodně kokainu. Fakt hodně. A proč bych nemohl? Je to můj život, ne? Není to látka zvyšující výkonnost," řekl osmadvacetiletý šampion organizací WBA, WBO a IBO.

Kokain prý začal užívat v posledních měsících a 1. října s tím přestal. "Jiné drogy jsem v životě nebral," řekl Fury, jenž měl podle informací televize ESPN pozitivní test na kokain při mimosoutěžní kontrole 22. září.

Nikdy však podle svých slov neužíval drogy v době, kdy boxoval. "Ani náhodou, žádné drogy. Nikdy jsem nebral drogy, aby mi pomohly v boxu. V životě jsem nebral látky zvyšující výkonnost," dušoval se.

V červnu udělila Furymu britská antidopingová agentura UKAD předběžný distanc. Důvodem byl pozitivní test na anabolický steroid nandrolon, který měl boxer v únoru 2015 - tedy devět měsíců předtím, než senzačně porazil Ukrajince Vladimira Klička.

"Pokud jsem měl v únoru pozitivní test, proč mě pak nechali v listopadu boxovat s dlouholetým šampionem a vzít mu všechny jeho pásy? Proč mi nezakázali boxovat už v únoru?" uvedl Fury, jenž trvá na své nevině a s UKAD se chce soudit.

Souboj Kličko - Fury
zdroj: ČTK/AP

Fury se měl čtyřicetiletému Kličkovi postavit v odvetě 9. července, kvůli zranění kotníku ji ale zrušil. Zápas byl přeložen na 29. října, ale na konci září Fury utkání znovu odvolal.

Jak přiznal, souboje proti Kličkovi vzdal kvůli tomu, že prakticky netrénoval. "Abych pravdu řekl, je to tak. Nebyl jsem v tělocvičně už několik měsíců," uvedl s tím, že tréninkový kemp v Nizozemsku opustil v květnu. Pak začal jeho kolotoč opíjení se a užívání kokainu.

"Lékaři tvrdí, že mám verzi bipolární poruchy. Jsem maniodepresivní," charakterizoval svůj stav muž, jenž podle všeho brzy o své tituly přijde. Pásy mu mohou být odebrány kvůli dopingu nebo i kvůli tomu, že od jejich zisku uplyne v listopadu rok.

Zdroj
ČTK, Rolling Stone

Hlavní zprávy

Nejčtenější články