Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bytyqi půjde v září znovu boxovat. Jméno soupeřky ale ještě nezná

Nejlepší česká boxerka Fabiana Bytyqi se po deseti měsících znovu představí v ringu. V pátek 25. září bude hvězdou galavečera, který chystá její trenér a manažer Lukáš Konečný v Ústí nad Labem.

Fabiana Bytyqi
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Čtyřiadvacetiletou boxerku tentokrát nečeká titulový zápas. "V současnosti totiž prakticky není možné dostat do Čech boxerky z Jižní Ameriky," řekl Konečný. Bytyqi je aktuálně držitelkou pásu mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii a většina potenciálních soupeřek je právě z této části světa. Naposledy boxovala loni v listopadu, kdy porazila Anu Arrazolaovou z Mexika.

"Jméno soupeřky na září ale ještě nemáme," přiznal Konečný. Galavečer v ústecké hale Sluneta Konečný pořádá hlavně s ohledem na Bytyqi a dalšího svěřence Tomáše Šálka, který zde bude také boxovat. "Ani jeden z nich teď neměl před sebou cíl, a to se blbě trénuje. Už byli dlouho bez zápasu," vysvětlil Konečný.

Akce se uskuteční podle aktuálních koronavirových podmínek a zrušena nebude ani v případě, že by byl v příštích týdnech vyhlášen zákaz přítomnosti diváků na sportovních akcích. "Jsme připraveni halu rozdělit na sektory pro 500 lidí a splnit i další podmínky. Samozřejmě si uvědomujeme, že mohou přijít další opatření. Galavečer se ale v každém případě uskuteční, důležité je, že už máme domluvený i přímý přenos v televizi," uvedl.

Velké boxerské akce se v minulých měsících v Česku nekonaly, i proto Konečný plánuje zařadit na program větší počet zápasů. "Je hodně boxerů, kteří chtějí zápasy. S ohledem na možné problémy se zahraničními boxery se u nás představí hlavně Češi, i ti mladší, nebo boxeři, kteří u nás žijí," uvedl Konečný. Hlavním duelem večera bude titulový souboj domácího Viktora Agateljana a Matúše Babiaka ze Slovenska. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články