Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Obhajobu opět zvládla a další už plánuje. Klidně bych se teď ohřála u moře, přemýšlí o soupeřce Bytyqi

Pás pro mistryni světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii může nosit pyšně dál. Boxerka Fabiana Bytyqi sobotní duel s Mexičankou Anou Arrazolaovou z Mexika zvládla, i když musela měnit styl a přizpůsobovat se. Třiadvacetiletá Češka díky triumfu číslo 15 prodloužila sérii neporazitelnosti a vyhlíží nápravu jediné remízy kariéry.

Boxerka Fabiana Bytyqi po obhajobě titulu mistryně světa organizace WBC
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Bytyqi hned po výhře začala přemýšlet o dalším zápase, který bude určitě opět bojem o obhajobu. Přes Vánoce si v tomto směru chce dát pauzu a po Novém roce rozjet plánování naplno. Velice ráda by ale opět narazila na další Mexičanku Maríi Soledad Vargasovou, s níž v dubnu remizovala.

"Byla bych ráda, kdyby k ní došlo. Myslím si, že každým zápasem dělám pokroky, a i bych se lépe připravila. Už vím, co od ní očekávat, a myslím si, že i odveta by se vůči ní hodila. Pořád tak nějak počítám s tím, že přijde," řekla Bytyqi poté, co v sobotu udržela v profiringu neporazitelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaká byla obhajoba a proč musela měnit styl? Odpovídá Fabiana Bytyqi

Drobná boxerka s kosovskými kořeny má na kontě 16 zápasů, z toho 15 vítězství. Většinu utkání absolvovala v Česku, tentokrát by ale mohla jet i na půdu soupeřky. "Absolutně by mi nevadilo jet tam. Chviličku se ohřát u moře, být tam třeba týden," podotkla s úsměvem.

Rozhodne vyšší finanční nabídka. "Nechám to na týmu. Sama jsem zvědavá, co přijde. Už od začátku kariéry ale tak nějak počítám s tím, že jednou musí přijít doba, kdy vyjedu do ciziny," řekla Bytyqi, která spolupracuje s německou stájí SES manažera Ulfa Steinfortha.

Zkušenosti z předešlého zápasu s Vargasovou ale Bytyqi pomohly i v sobotu. "Byla jsem na mexický styl mnohem lépe připravená. Mexičanky jsou tvrdé, ale byla jsem připravená, ustála jsem to. Snažila jsem se snad poprvé v životě boxovat s odstupem," řekla svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného.

Bytyqi se nechtěla pouštět do velkých výměn a neustále útočit. "Já jsem tlačivý boxer, ale když jsem většinou zkoušela jít do tlaku, tak se ona se mnou začala prát a nevycházelo to. I proto jsme už do zápasu šli s tím, že se budu snažit kolem ní tančit, hýbat se a snažit se ji zastavit, když ona vyrazí. Měla jsem respekt, že se 10 kol budu muset hýbat, ale sedlo mi to," nastínila taktiku.

Nakonec se bez velkých problémů vyrovnala i s obráceným gardem soupeřky. "Maličko jsem se s tím prala, nevycházelo mi všechno tak, jak jsem chtěla. Na vítězství to ale stačilo," řekla Bytyqi, která nakonec vyhrála 3:0 na body. Dva rozhodčí ale zápas ohodnotili těsným poměrem 96:94. "V ringu jsem si myslela, že ten rozdíl je větší, ale podívám se na video. Třeba to tak bylo," pokrčila rameny.

Klidnější průběh zápasu ale dokumentovalo i počínání Konečného v rohu ringu. Zatímco před více než půlrokem v Ústí nad Labem byl hodně emotivní a cítil, že může přijít první porážka jeho svěřenkyně, tentokrát tak slyšet nebyl. "Celkově byl klidnější. Vycházela nám taktika, kterou jsme si nastavili, takže jsme nemuseli přemýšlet nad tím, jak ji čtyřikrát v zápase změnit," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články