Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Boxerská asociace opět přišla o řízení olympijského turnaje

Mezinárodní boxerská asociace (IBA) nebude řídit kvalifikační turnaje pro olympijské hry v Paříži 2024 ani samotné olympijské klání. Mezinárodní olympijský výbor odebral asociaci tyto pravomoci stejně jako před minulými Hrami v Tokiu, důvodem je nespokojenost s vedením IBA.

MOV suspendoval boxerskou asociaci v roce 2019 kvůli jejím problémům v oblasti řízení, financí, rozhodování a etiky. Tradiční sport také nebyl zahrnut do předběžného programu olympijských her v Los Angeles 2028.

"Obavy MOV týkající se řízení IBA stále přetrvávají. Ať už se to týká záležitostí rozhodčích nebo její finanční závislosti na státem řízené společnosti Gazprom," uvedla výkonná rada MOV po svém dnešním rozhodnutí.

Ruská energetická firma Gazprom je největším sponzorem IBA, které šéfuje Rus Umar Kremljov. Ten byl znovuzvolen do čela asociace letos v květnu po kontroverzní volbě, z níž byl kvůli drobnému prohřešku vyloučen jeho protikandidát Boris van der Vorst z Nizozemska. Jeho stížnosti dal v polovině června za pravdu sportovní soud CAS, a i když opakování hlasování nenařídil, Kremljov uvedl, že je připraven nechat volby zopakovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články