Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chystám něco velkého, ale musíte sáhnout hluboko do kapsy, vzkázal Fury v důchodu

Neporažený Gypsy King uvažuje o návratu do ringu. Šampion profesionální boxerské organizace WBC v těžké váze Tyson Fury oznámil, že se ještě vrátí mezi čtyři provazy, a naznačil, že jeho soupeřem by mohl být i vítěz duelu mezi krajanem Anthonym Joshuou a Oleksandrem Usykem z Ukrajiny, který se uskuteční 25. září. 

Tyson Fury
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Camporeale

Třiatřicetiletý boxer, jenž po dubnové výhře nad Dillianem Whytem ve Wembley, kterou udržel titul a oznámil konec kariéry. Ovšem nikdy neříkej nikdy, a tak v úterý v rozhovoru pro Queensberry Promotions prohlásil, že se na sto procent ještě vrátí a chystá něco velkého.

Furyho promotér Frank Warren také přiznal, že s britským obrem nedávno hovořil o různých možnostech, mezi nimiž byl i exhibiční zápas proti šampionovi těžké váhy UFC Francisi Ngannouovi.

"Já a Frank máme něco velkého, ale v tuto chvíli to není o Usykovi nebo Joshuovi," dodal Fury. "Všechno se teprve rozhodne. Boxoval jsem teprve před třemi měsíci, takže nejdřív bych mohl znovu bojovat v říjnu. A protože jsem řekl, že odcházím do důchodu, všichni se mě stále ptají, jestli to rozhodnutí nezměním, tak se ještě chvíli ptejte," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Neobyčejný Fury opět na vrcholu. Jaký byl jeho život?

Zápas s lepším z dvojice Usyk - Joshua nyní odmítl, ale v budoucnu jej nevyloučil. Když ve třiatřiceti zápasech neporažený (jedna remíza) Fury oznámil odchod do důchodu, málokdo tomu věřil, protože by tak chlapík s přezdívkou Gypsy King přišel o šanci získat všechny tituly největších boxerských organizací.

Nyní má jen jeden a Usyk další čtyři. Kdyby je "cikánský král" získal, stal by se jednoznačně nejlepším boxerem těžké váhy v Británii všech dob.

Fury také řekl, že zápas s Usykem nebo Joshuou může být, ale muselo by jít o hodně velké peníze. "Co bych řekl lidem, kteří chtějí, aby k tomuhle zápasu došlo? Že musí mít nabitou šekovou knížku. Protože odvést velkého Gypsyho Kinga z důchodu něco stojí. Jsem bojovník o tituly i ceny, a když někdo bude chtít vidět, co dokáže skutečná těžká váha, tak to bude drahé. Bude muset sáhnout hluboko do kapsy a pak si můžeme promluvit," uvedla BBC.com.

A že to myslí vážně, je zřejmé i z toho, že jen prémie za vítězství nad Whytem, bez dalších poplatků, mu přinesla na konto zhruba 33 milionů dolarů, což je při současném kurzu přes 778 milionů korun.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články