Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští bobisté v Altenbergu nezářili, závod ovládl Friedrich

Altenberg (Německo) - Vstup do Světového poháru se zpožděním dvou závodů českým posádkám bobistů nevyšel, Vrbův a Dvořákův dvojbob skončil v Altenbergu na chvostu druhé desítky. Naopak vítězství si v Německu zajistil dvojbob Francesca Friedricha, který triumfoval ve Whistleru, vynechal ale předchozí závod v Lake Placid, a na čele průběžného pořadí je tak Korejec Junjong Won.

Češi v Altenbergu jen tak tak prošli do druhého kola, když skončili na posledních dvou postupových místech. Dvořák s Noskem zajeli devatenáctí, Vrba se Suchým obsadili dvacátou pozici. Druhé jízdy v podání českých bobistů skončily lépe i kvůli tomu, že dvojbob Britů Taskera a Olubiho se překotil a byl diskvalifikován.

Dvořák v druhé jíždě zajel čtrnáctý nejlepší čas, stačilo to ale prakticky jen na udržení pozice – jen kvůli Taskerovu a Olubiho pádu se posunul na osmnácté místo. Vrbův dvojbob pak v druhé jízdě zajel druhou nejhorší počítanou jízdu celého dne a skončil o jedno místo hůře.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým bobistům se ve světovém poháru v Altenbergu nedařilo

Závod v Altenbergu ovládl domácí dvojbob Francesca Friedricha a Martina Grothkoppa, který zajel nejlépe v obou jízdách. Druzí skončili Rusové Kasjanov s Puškarevem, třetí místo obsadil dvojbob mladého Lotyše Kibermanise, pro kterého to byl první závod v sezoně.

Stejně jako v předchozích dvou závodech se Korejci Junjong Won a Jungwu Seo nedostali na první dvě příčky, když skončili pátí. Zkraje sezony ale podávají nejvyrovnanější výkony ze všech dvojbobů světové špičky, a i proto zatím vedou celkové pořadí Světového poháru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články