Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Ve štafetách se může stát cokoliv, upozorňuje Krčmář. S týmem chce navázat na čtvrté místo z MS

Po dni volna pokračuje Světový pohár v biatlonu, v Östersundu jsou na programu štafety. Do nich jdou i oba české týmy. Ženy ve složení Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová. Reprezentanti pak v sestavě Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček. Přímé přenosy sledujte od 13:55 a 16:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Ve švédsku úřadují velmi nízké teploty, které se ve čtvrtek pohybovaly kolem deseti stupňů pod nulou, v sobotu hlásí předpověď zhruba o sedm stupňů tepleji.

Jak ale upozorňuje Michal Krčmář, je tu i další nástraha: "Vítr  různě zesiluje a zeslabuje. Člověk bude muset být ostražitý," řekl pro svazový web.

Ve hře jsou opět body, podle nejzkušenějšího českého biatlonisty je ale tým už z přípravy sehraný.

Sport
zdroj: ČT4

"Atmosféra v týmu se projevuje ve štafetových závodech, vždycky se na ně těšíme. Ve štafetách se může stát cokoliv, ale letos nám všechny kromě jedné vyšly, tak se na to budeme snažit navázat," uvedl Krčmář.

Právě on v totožné sestavě jako nyní, tedy s Tomášem Mikyskou, Jakubem Štvrteckým a Jonášem Marečkem, skončili na MS ve štafetě čtvrtí, přitom dlouho vedli.

V náročných větrných podmínkách ale doplatili na dvě trestná kola finišmana Marečka. Zvítězila Francie před Norskem a Švédskem. Na stupně vítězů ztratila česká čtveřice 25 sekund.

Nejlepší umístění české štafety na 4x7,5 km v sezoně je to hned z úvodu SP - pátá pozice z Kontiolahti. V minulém ročníku dojeli Češi ve Švédsku až jedenáctí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih štafetového závodu mužů

Do sestavy se vrací Jislová

Ještě předtím ale štafetu pojedou biatlonistky. Naposledy v Oberhofu byly Tereza Voborníková, Tereza Vinklárková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová sedmé, když doplatily na tři trestná kola a 11 dobíjených ran.

Navzdory trestnému kolu Davidové byly před závěrečným úsekem čtvrté, po dalších dvou trestných okruzích finišmanky Charvátové se ale neudržely v nejlepší šestici.

Premiérové zlato na mistrovství světa braly ze štafet Italky, které i díky pouhým dvěma opravám porazily o 24,7 sekundy výběr domácího Německa. Třetí dojely Švédky. Obhájkyně prvenství Norky skončily po čtyřech trestných kolech šesté.

Nyní se do sestavy vrací po zdravotní měsíční pauze Jessica Jislová, která bude štafetu na 4x6 km rozjíždět.

Nejlepším sezonním umístěním Češek je páté místo ze SP v Ruhpoldingu, minulý ročník jim v Östersundu přinesl sedmou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih štafetového závodu žen

Masáky - a zase masáky

Už ve čtvrtek se jely v Östersundu vytrvalostní závody, kde Davidová obsadila jako nejlepší Češka třinácté místo, stejně jako česká jednička mezi muži Michal Krčmář. O stupně vítězů mistryni světa z roku 2021 připravily dvě chyby na závěrečné střelecké položce. Krčmář minul také dvakrát.

Závod patřil Italkám, které byly na střelnici bezchybné. Zvítězila Dorothea Wiererová o 25,5 sekundy před Lisou Vittozziovou, která si tak zajistila malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny. První triumf v sezoně slavil Němec Benedikt Doll.

SP v Östersundu zakončí v neděli závody s hromadným startem.

Poslední zastávku elitního seriálu v sezoně obstará příští týden tradičně Holmenkollen v Oslu, kde se pojedou sprinty, stíhačky a opět masáky. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články