Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Testuje lyže, stará se o přihlášky a pomůže i s vařením. Šlesingr je biatlonový muž mnoha rolí

Letos to bude třetí rok, co skončil s biatlonovou kariérou. Ze světa sportu ale Michal Šlesingr nezmizel. Je členem českého týmu a na aktuálním Světovém poháru v Pokljuce pomáhá dokonce v několika rolích: servismana, technického koordinátora či třeba příležitostného kuchaře.

Světový pohár v Pokljuce začal a málokdo z českého týmu má ve Slovinsku tolik pracovních rolí jako Michal Šlesingr. Trojnásobný medailista ze světových šampionátů se nezastaví od rána až do pozdního večera.

"Nejsem tu jen od toho, abych se na ně koukal. Takže samozřejmě pomáhám třeba s testováním lyží. V Pokljuce nás tolik není, takže se hodí, když člověk může pomoci," říká Šlesingr, který lyže na hřebík pověsil v březnu roku 2020.

Jeho oficiálním pracovním postem je technický koordinátor. Co si pod tím představit? "Obnáší to všechno možné. Logistika, přihlášky, žádosti o dočasné použití frekvence na vysílačky, převozy zbraní... administrativní podpora týmu. Plus třeba kaše na snídani," usmívá se Šlesingr.

Jestliže jeho pracovní tempo dolů nešlo, s kondicí to – takřka tři roky po konci kariéry – je trochu slabší. "Bolí to," připouští s úsměvem. "Dal jsem si tu sprint do stoupání a musel zhodnotit, že od té doby, co člověk přestal závodit, jsou ty kopce prudší, delší a bolavější," dodává.

"I sjezdy jsou těžší. Dojel jsem úsek a počkal, ža mě dojede můj dech. Člověk si odvykl na rychlé tempo a je to znát," přiznává jeden z členů úspěšné české generace. Tu novou právě pomáhá ve své nové roli vychovat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články