Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Stíhačku na letním biatlonovém MČR opanovali Soukalová a Moravec

Letohrad (Orlickoústecko) - Ondřej Moravec a Gabriela Soukalová ovládli stíhací závody na českém šampionátu v letním biatlonu. Oba si v Letohradu o místo polepšili oproti sobotnímu sprintu. Soukalová oplatila porážku Veronice Vítkové, Moravec zvítězil před Tomášem Vojíkem, zatímco sprinterský šampion Michal Šlesingr skončil až čtvrtý za Michalem Krčmářem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Stíhačku letního biatlonu vyhráli Moravec a Soukupová

V chladném a větrném počasí v areálu Šedivského lomu v Letohradu dlouho vedoucí Soukalová hazardovala se ziskem titulu na poslední střelbě. Minula tři terče a přišla o celkové vítězství, protože ji předběhla slovenská reprezentantka Jana Gereková. Vítková to už nestihla i kvůli tomu, že musela v závodě na šest trestných okruhů. Bronz vybojovala Lucie Charvátová.

Mužský šampionát poslední položka naopak rozhodla. Vedoucí Šlesingr čtyřikrát minul a stálo jej to medaili. Šanci využil další letohradský odchovanec Moravec a vydřel vítězství o 3,6 sekundy před Vojíkem.

"Pro mě jsou závody v Letohradě vždy stejně vyhecované jako starty ve Světovém poháru. Nechci zklamat místní fanoušky, naopak se chci před nimi ukázat, a tak bývám dost svázaný a nervózní. Dnes jsem byl navíc už i hodně unavený. Můj výkon na trati byl mnohem horší než v sobotu, takže tohle vítězství je i tak trochu zázrak, protože ani historicky se mi doma nedaří," řekl Moravec.

Mistrovství ČR v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradu (Orlickoústecko) - stíhací závod

Ženy (10 km): 1. Gereková (SR) 32:15,4 (3), 2. Soukalová -16,3 (4), 3. Vítková -32,2 (6), 4. Charvátová (všechny SKP Kornspitz Jablonec) -41,0. 
Juniorky (10 km): 1. Maříková (KB Letohrad) 34:55,2 (2).

Muži (12,5 km): 1. Moravec 32:49,7 (3 tr. okruhy), 2. Vojík -3,6 (4), 3. Krčmář (všichni SKP Kornspitz Jablonec) -10,4 (3).
Junioři (12,5 km): 1. Burian (SK Nové Město n/M) 34:11,8 (3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články