Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po "jarní" Pokljuce sněhem zasypaný Hochfilzen. Byl to docela šok, říká Davidová

Světový pohár v biatlonu pokračuje v rakouském Hochfilzenu sprintem žen. S číslem jedna na zasněženou trať vyrazí Eva Puskarčíková, chybět nebudou ani Veronika Vítková (s číslem 6), Markéta Davidová (24), Lucie Charvátová (72) a Jessica Jislová (97). Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 14:10.

Sněhem zavátá aréna v Hochfilzenu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V Hochfilzenu bojovali organizátoři v posledních dnech s přívalem srážek – nejprve deštivých, poslední dva dny už sněhových. Během 24 hodin napadl téměř metr prašanu, proto byl úterní trénink zrušen a na tratě a střelnici se biatlonistky vydaly až ve středu.

"Není to tak obtížné, dělají to stroje, které fungují perfektně. Prostě je zima, tak padá sníh," podotkl prezident organizačního výboru Franz Berger.

"Přejížděli jsme z Pokljuky, projeli tunelem a najednou mi přišlo, že bylo tak o dvacet metrů víc sněhu. Byl to docela šok," popsala s úsměvem přesun do Rakouska Markéta Davidová, které patří po úvodních závodech ve Světovém poháru 18. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistům komplikovala trénink v Hochfilzenu sněhová nadílka

Ve čtvrtek má ovšem na úvodní závody svítit ostré slunce, situace tedy zřejmě bude diametrálně odlišná než na tréninku. "Je to trošku komplikované, protože si nezvyknou na slunce. Ne, je to pro všechny stejné, není to nic tak hrozného, co by se nedalo zvládnout," uvedl trenér ženského týmu Jiří Holubec.

Také podklad bude úplně jiný než při úvodní zastávce ve Slovinsku. "Přírodní sníh je samozřejmě mnohem pomalejší než ten umělý, na kterém jsme závodily v Pokljuce. Takže doufám, že budu mít dobře připravené lyže," uvedla Italka Dorothea Wiererová, která momentálně vede Světový pohár.

Jen o 13 bodů za ní je obhájkyně prvenství v seriálu Kaisa Mäkäräinenová, která prokazuje skvělou střeleckou formu. Když k tomu připočte tradičně výtečný běh, patří mezi největší kandidátky na vítězství. V premiérový triumf doufá i Slovenka Paulína Fialková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články